Kom naar de Dag van de Toekomst op 8 juli, een dag vol duurzame inspiratie en plezier!

Datum:
 • woensdag 5 juli 2023
 • in
 • Categorie:
 • Logo gemeente Hollands Kroon

  Wat kun je verwachten op de Dag van de Toekomst?

  Kom naar de Dag van de Toekomst op 8 juli, een dag vol duurzame inspiratie en plezier!

  Het bouwen van je eigen bijenhotel, je laten restylen in een tweedehands outfit of alles te weten komen over waterstofauto’s; misschien wel hét vervoer van de toekomst.

  Na het grote succes van vorig jaar wordt er ook dit jaar weer een Dag van de Toekomst georganiseerd op 8 juli tussen 10:00 uur en 16:00 uur bij ‘Leven van de Wind’ in Wieringerwerf. Een dag vol duurzame inspiratie voor het hele gezin. En dit jaar nóg uitgebreider!

  Wat kun je verwachten op de Dag van de Toekomst?

  Ook dit jaar willen we weer laten zien dat verduurzamen ook leuk kan zijn.”, zegt organisator Rosanne Hoekstra: “Om de jeugd te inspireren gaan we bijenhotels knutselen en kunnen kinderen ‘milieuinspecteur’ worden als zij afval op de juiste manier weten te scheiden.Het maisdoolhof is de gehele dag vrij toegankelijk voor alle bezoekers, er worden insectenmaskers geknutseld en er is een stormbaan. Kortom: hier wil je BIJ zijn”

  Ooit willen weten hoe een windturbine er van binnen uitziet? Grijp je kans! En beproef je geluk in de gratis bingo met alleen maar duurzame prijzen. Weten hoe je energierekening omlaag kan? Laat je informeren en inspireren door bewoners die je voorgingen. Leer alles over warmtepompen. Volg één (of meerdere) interessante inspiratiesessies en word kampioen tochtstripplakken. Met de tuin aan de slag? Neem een foto of tekening van je tuin mee, dan krijg gratis tuinadvies. Je maakt bovendien kans op een gratis hovenier! En lever je een tegel in? Dan krijg je een plant cadeau!

  Waarom duurzaam doen?

  Duurzaamheid is voor velen een vaag begrip. Waarom zou je duurzaam doen? Nou, bijvoorbeeld omdat er een flink tekort aan bijen dreigt voor de bestuiving van onze voedselgewassen? Of omdat door extreem weer er meer kans op overstromingen dreigt? Het is belangrijk met elkaar te zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Vele handen maken licht werk” stelt Lilian Peters, wethouder Klimaat en Openbare Ruimte.

  Meer informatie?

  Er is zoveel te beleven. Meer informatie staat op de website duurzaam.hollandskroon.nl

  Folder Dag van de Toekomst 8 juli

  De pers is van harte welkom live aanwezig te zijn op deze Duurzame Inspiratie Dag.


  Hollands Kroon

  0 reacties :

  Een reactie posten