Fidan Ekiz fileert Timmermans: "Narcist zonder moreel kompas"

Datum:
 • maandag 24 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Presentatrice Fidan Ekiz moet weinig hebben van Eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA). Bij De Oranjezomer verwijt ze hem een "vorm van narcisme, ijdelheid" zonder "moreel kompas".


  MARIT NUBÉ 24-7-2023


  Dit doet Ekiz naar aanleiding van wat Jeroen Pauw eerder deze week zei over Timmermans. Pauw stelt dat "alles wat deze man zegt, gelogen is". Dit is omdat de PvdA-politicus in 2014 een emotionele toespraak hield over de MH17-doden, die achteraf feitelijk bleek te rammelen aan andere kanten. Zo bleek Timmermans dingen te hebben verteld over de MH17-slachtoffers die onwaar waren.

  "Ik vind het echt heel goed. Dat heb ik Jeroen ook laten weten", zegt Ekiz over Pauws tirade tegen Timmermans. "Voor de nabestaanden was dit natuurlijk shocking dat hij daar gewoon ineens iets vertelde wat niemand wist. En nog erger: dat hij het deed uit een vorm van narcisme, ijdelheid of wat je het ook wil noemen. Hij kan nog zo aardig zijn, ongetwijfeld, maar dan heb je echt geen moreel kompas."

  Ze vervolgt: "Dit zijn niet de woorden van Jeroen en dat leg ik hem ook niet in de mond, maar dat is mijn interpretatie. Wat Jeroen hier doet is puur feitelijk. Mensen zeggen: ‘Kan Jeroen dan straks nog het verkiezingsdebat leiden?’ Dan denk ik: waarom niet? […] Hij benoemt gewoon de feiten! Dat is toch wat een journalist doet?"

  Deze week stelde Timmermans zich kandidaat als lijsttrekker voor de linkse fusiepartij PvdA/GroenLinks. Naar verwachting zal hij de partij gaan leiden voor de verkiezingen op 22 november.

  NieuwRechts

  0 reacties :

  Een reactie posten