Econoom fileert beleid Kaag: "Werkloosheid gaat omhoog

Datum:
 • zaterdag 8 juli 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Econoom en publicist Ewald Engelen uit in een video van de Nieuwe Wereld stevige kritiek op minister Sigrid Kaag (Financiën).


  Bart Reijmerink 8-7-2023


  Volgens Engelen zorgt het beleid van Kaag dat gewone burger steeds meer onder druk komt te staan, met alle gevolgen van dien.

  "Ze gaan de rente verhogen. Die renteverhogingen betekenen dat wij meer moeten gaan betalen voor onze hypothecaire leningen. Die renteverhogingen betekenen dat allerlei bedrijven investeringen gaan terugdraaien. Het betekent dat de werkloosheid omhoog gaat, dat we in een recessie zakken en dat wij allemaal armer gaan worden", stelt Engelen.

  Volgens Engelen is Kaag gewoon te onkundig om als minister van Financiën te dienen. "Er wordt geen enkele analyse gepleegd over wat de precieze oorzaken van die inflatie zijn. Nee, er wordt gewoon domweg gezegd: dit zijn de jaren zeventig, we moeten loonprijsspiraal voorkomen, dus we gaan de rente verhogen."

  Daarnaast ergert Engelen zich aan het feit dat Kaag als minister van Financiën zich met heel veel zaken bemoeit, behalve de economie. "Het is echt stuitend. Het gaat alleen maar over diversiteit, inclusiviteit, racisme, slavernijverleden en what have you. En ze doet dat op een toon die ons allen duidelijk maakt dat zij als hoogste op de morele kerstboom zit en dat wij allemaal moreel incapabele mensen zijn, terwijl ze ingehuurd is om iets te doen aan onze eigen politiek-economische, sociaal-economische, financieel-economische situatie. Dat is een gezagscrisis."

  0 reacties :

  Een reactie posten