De Oekraïense proxy-oorlog is een totale catastrofe voor de VS/NAVO

Datum:
 • donderdag 6 juli 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Het is een slachtpartij en een oorlogsorgie, ....
  De Oekraïense proxy-oorlog is een totale catastrofe voor de VS/NAVO


  (Vertaling: E.J. Bron)

  De proxy-oorlog in de Oekraïne tegen Rusland kan in toenemende mate als catastrofale nederlaag voor de Verenigde Staten en de NAVO beschouwd worden. Dit verbluffende resultaat zou in de hele wereld voor krantenkoppen moeten zorgen. In plaats daarvan draait de westelijke mediamachine in een ijltempo rondom een mislukte muiterij in Rusland, die op de objectieve schaal van belangrijke gebeurtenissen in vergelijking met de kolossale VS/NAVO-smeerlapperij relatief onbelangrijk is.

  Het een maand durende Oekraïense tegenoffensief heeft de Russische verdediging niets kunnen deren, hoewel het NAVO-blok aan het regime in Kiev wapens ter waarde van miljarden dollars en euro´s ter beschikking heeft gesteld. Dat is werkelijk een verbluffende catastrofe en een schandaal. De volledig onnodige dood en de verwoesting zijn obsceen – vergelijkbaar met het afslachten in de Eerste Wereldoorlog door gevoelloze bureau-generaals en politici.

  Zelfs westelijke functionarissen en het corrupte, op geld beluste regime van Kiev geven schuchter toe dat het veelgeprezen tegenoffensief – dat maandenlang als een mokerslag tegen de Russische strijdkrachten was geprezen – een mislukking is. Duizenden Oekraïense soldaten evenals gecamoufleerd ter plaatse ingezette speciale NAVO-eenheden werden gedood. Honderden tanks en infanterievoertuigen werden door de superieure Russische vuurkracht verpulverd.

  Het is een slachtpartij en een oorlogsorgie, die de Amerikaanse en Europese politieke elites samen met hun mediale dienaren eindeloos hebben bevorderd.

  De Amerikaanse en Europese machthebbers, die alles ingezet hebben op hun roekeloze doel van de “strategische nederlaag van Rusland” (onder de versleten dekmantel van de “verdediging van de democratie” in een naziregime!) zullen smoren in de hel.

  De politieke consequenties voor de Amerikaanse president Joe Biden zullen zijn debacle van de aftocht uit Afghanistan in het jaar 2021 er als een picknick uit laten zien, want volgens jaar vinden er presidentsverkiezingen plaats.

  Wat betreft de Europese Unie, waarvan de leiders slaafs Washingtons domheid in de Oekraïne gevolgd zijn, zullen de gevolgen van de economische en politieke chaos deze al wankelende constructie compleet ondermijnen.

  Uiteindelijk voert er geen weg voorbij aan de komende seismische geopolitieke crisis, om het even hoezeer de westelijke elitaire dwaallichten zich ook wenden of keren om de verantwoordelijkheid te ontlopen.

  De ophef rondom de Prigozjin-affaire in Rusland, met een poging tot muiterij van de chef van de private militaire onderneming “Wagner”, kwam voor de VS en de EU op een gunstig moment. Ze leidde even af van de catastrofe, die Washington en zijn NAVO-bondgenoten in de Oekraïne hebben aangericht. Maar terwijl de charade rondom Prigozjin wordt opgelost, zal de focus zich terecht op het veel grotere schandaal van de door het Westen aangevoerde nederlaag in de Oekraïne richten.

  Wie zal de gevolgen dragen voor de talloze verloren mensenlevens, de miljoenen verdrevenen en de in chaos gestorte Amerikaanse en Europese economieën en existenties? Alle zogenaamde leiders van het Westen evenals de schaamteloze media, die de oorlog propageren, zijn een bende schurken, die op een zeker moment door het publiek grondig onderzocht zullen worden wanneer dit alles zich onvermijdelijk zal wreken.

  Verontrustend is echter dat de krankzinnige machthebbers in Washington en Europa op de korte termijn geen realistische zienswijze hebben en hun bezetenheid van oorlog niet terugschroeven.

  Vorige week stelde de zogenaamde topdiplomaat van de Europese Unie, Josep Borrell, voor om de zogenaamde Europese Vredesfaciliteit van de Unie in een “Defensiefonds voor de Oekraïne” te veranderen. De EU heeft al meer dan € 50 miljard aan belastinggeld voor de ondersteuning van het neonazi regime in Kiev beschikbaar gesteld. Nu willen niet gekozen bureaucraten zoals Borrell van de EU een bankier voor de oorlog in de Oekraïne maken.

  Denemarken heeft samen met andere EU-landen de leiding overgenomen en is een pilotenprogramma voor Oekraïense en andere NAVO-huurlingen gestart om te leren vliegen in de in de VS geproduceerde F-16 gevechtsvliegtuigen.

  Volgens berichten staat het Witte Huis van Biden op het punt om de levering van ATACMS-langeafstandsraketten aan de Oekraïne goed te keuren, die in staat zouden zijn aanvallen op Russisch territorium te doen. Biden heeft al $ 150 miljard aan belastinggeld verbrand om een corrupt regime in Kiev te ondersteunen, wiens leger en NAVO-wapens werden vernietigd. (Natuurlijk is dit een uitermate lucratieve handel voor het militair-industrieel complex van de VS en zijn politieke pooiers in Washington, waartoe ook Biden behoort).

  Met andere woorden: in plaats van zich neer te leggen bij de realiteit dat de door de VS gevoerde proxy-oorlog in de Oekraïne tegen Rusland de ondergang is gewijd, verdubbelen de Biden-regering en haar Europese lakeien hun inzet. Ze zitten vast in hun eigen ideologische keurslijven en hun corrupte persoonlijke belangen, in de korte termijn winsten van de oorlogselite en haar Russofobie.

  Westelijke leiders trekken zelfs de verdraaide conclusie dat de mislukte muiterij in Rusland een reden temeer voor de VS en de NAVO zou zijn om wapens aan het regime in Kiev te leveren. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, verheugde zich over de vermeende gelegenheid om Rusland een strategische nederlaag toe te dienen. Zo´n denkwijze is absoluut paranoïde en krankzinnig gevaarlijk.

  Het conflict in de Oekraïne zou binnen een mum van tijd beëindigd kunnen worden. Het had nooit mogen beginnen. De oplossing ter beëindiging van het geweld is dezelfde als die waar Moskou lang geleden al voorstander van was: de formulering van geopolitieke veiligheidsovereenkomsten en in het bijzonder de neutraliteit van de Oekraïne met het oog op een toetreding tot de NAVO.

  De westelijke machthebbers hebben niets bijgeleerd. Voorafgaande aan de NAVO-top volgende week, die op 11 en 12 juli in Vilnius plaatsvindt, eisen Groot-Brittannië en anderen om het lidmaatschap van de Oekraïne te versnellen. Zo´n stap zal de weg naar de totale oorlog met Rusland vastleggen.

  Wanneer men de Oekraïne blijft bewapenen en aandringt op een NAVO-lidmaatschap, dan graaft men alleen maar zijn eigen graf. Men duwt daarmee de situatie de afgrond in.

  Vasily Nebenzya, Ruslands ambassadeur bij de Verenigde Naties, zei vorige week voor de VN-veiligheidsraad: “Om deze oorlog te beëindigen, moeten de Amerikaanse meesters hun vazallen bevelen geven. Het ontbreken van zulke signalen en bevelen duidt maar op één ding: de VS hebben noch de noodzaak noch de wens om het conflict te beëindigen, maar ze hebben zin in een voortzetting en kijken uit naar het moment dat Rusland overwonnen zal zijn, bij voorkeur strategisch. Ik wil u graag zeggen dat dit niet zal gebeuren.”

  De Russische ambassadeur voegde daar een duister waarschuwing aan toe: “Volledig los gezongen van de realiteit provoceert het Westen bewust een directe confrontatie tussen de atoommachten.”

  Het voorgevoel bestaat dat de westelijke elite liever een Derde Wereldoorlog op touw zou zetten dan de verantwoordelijkheid voor haar Nemesis Oekraïne op zich te nemen.

  Dat is het te verdoemen besef over de westelijke politieke klasse en zijn zogenaamde liberale democratie. Het is een fascistisch cabal, die bereid is om de wereld de zelfmoord in te jagen.

  Tot een onbepaald punt kan Ruslands gewelddadige militaire afschrikking de westelijke cabal van haar oorlogszuchtige waanvoorstellingen afhouden en op deze wijze het westelijke psychopathische systeem in toenemende mate ontmaskeren als datgene dat het is. Voor een historische overgang naar een vreedzamere wereld is het echter aan de mensen in het Westen om hun oorlogszuchtige systeem ten val te brengen en en zin criminele dwaallichten ter verantwoording te roepen. Mits de Derde Wereldoorlog ondertussen vermeden kan worden.

  Bron:
  uncutnews.ch

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten