Pensioenherziening… En dan?

Datum:
 • woensdag 28 juni 2023
 • in
 • Categorie:
 •  “kán hebben”……


  28-6-2023   Pensioenherziening… En dan?


  (Door: “Stradivotski”)

  Nu kreeg ik vandaag van Fidus, een overkoepelend orgaan verzekeringen, hypotheken, makelaars, een email met nieuws over het nieuwe pensioenstelsel. Ik werk in de metaalsector en heb een verplichte inhouding pensioenpremie. Welnu, dat bouwde nochtans een zogenaamd gegarandeerd pensioen op. Nu gaat dat vervallen… dat “gegarandeerd”, en men zegt dan omwille van dat iedereen een gelijke kans op een goed pensioen kan hebben… kleine nuance.. “kán hebben”……

  Daarbij in het verhaal dat men de werknemer meer de “eigen touwtjes in eigen handen laat nemen”… okidoki… men gaat dan maar alvast een snelcursus doen hoe het systeem werkt en dan een eigen plan willen maken op datgene wat men weet… ik verraad U… de meesten, waaronder ik, weten nauwelijks wat van een pensioenopbouw of pensioenregelingen. Voelt U het al aankomen?

  De kleinst kleinigheden voorop; men is genoodzaakt afspraken te maken voor informatie bij Uw assurantiekantoor, eventueel ook belastingkantoor…dus verlofuren offeren, bellen het een en ander, is ook niet gratis. En dan nog in je vrije tijd van alles uitzoeken, nalezen, enfin, de kleinigheden. En dat kan veel zijn!

  Pensioenfondsen beleggen al, en nu gaat je ingehouden premie ofwel inleg niet gereserveerd worden, maar direct belegd. Lees in de link. Weet U wat van beleggingen af? Waarin word belegd, hoe is die portefeuille verdeeld, hoe is de spreiding… iemand? De beurzen zijn een grote verkapte gokhal, dat is wat ik wil zeggen.

  Het kan dus gunstiger of tegenvallende resultaten opleveren… tegenover een “gegarandeerd” pensioen.(dat laatste is ook met een korrel zout genomen ) Want men heeft in het verleden al herhaaldelijk in onze rijke pensioenpot gegraaid om hun exorbitant hoge begrotingen sluitend te krijgen.

  De over-de-balk-smijtende nitwits van de overheid… men heeft al 7 of zelfs 8 jaren geen pensioenindexatie ofwel een dekkingsgraad meer bewerkstelligd, en de pensioenen gekort.

  Dus nu mag je je eigen papje zelf uitlepelen… zonder opvoeding dan wel, begrijpt U? Dus ik denk zomaar dat wat er jaren aan gekort is met tekorten, en dan iets vertellen van een “gecompenseerd willen/moeten worden” … begrijpt U het? Dat is wachten! En de Dode Zee willen inkijken. Is er een onafhankelijke “expert” in de zaal?? ( met ECHO…)  Dank U wel voor de medewerking.

  Ik zie hier niet veel positiefs in… dan zeg ik, doe mijn maar zoals vroegahh.. alles bruto aan loon “in de zak” en ik zoek het zelf wel uit. Heb anders toch niks te doen hè…

  Tip , investeer zelf en wel in datgene wat altijd werkte… meer verklap ik niet.

  Door:
  “Stradivotski”
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten