Onderzoekers waarschuwen voor de verstorende impact van windturbines op de Noordzee

Datum:
 • woensdag 14 juni 2023
 • in
 •  Onderzoekers waarschuwen voor de verstorende impact van windturbines op de Noordzee

  Windturbines verstoren de delicate balans van het mariene leven in bepaalde gebieden op de Noordzee. Dit vormt een serieuze bedreiging voor de voedselketen in de Noordzee. Nederlandse wetenschappers hebben eerder deze week gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van deze ontwikkeling.

  Door: Carlo van Remortel

  Fytoplankton vormt de basis van het mariene ecosysteem. Als er iets misgaat met deze essentiële schakel, kan dit dramatische gevolgen hebben voor al het leven in de zee. Daarnaast is het leggen van duizenden kilometers aan stroomkabels om groene energie aan land te brengen, slecht voor de embryo's van haaien en roggen, maar ook het geluid dat gepaard gaat met het plaatsen van duizenden nieuwe windturbines baart zorgen. Het tempo waarin windparken worden uitgerold, overtreft echter ruimschoots de snelheid waarmee we onze kennis vergaren over de ecologische impact ervan.

  De constructie van windparken heeft ook invloed op de zeestromingen in de omgeving. De palen waarop de turbines rusten, zorgen ervoor dat de verschillende lagen van koud en warm zeewater meer vermengd raken dan normaal. Hoewel dit op sommige plekken gunstig kan zijn voor algen, kan het elders leiden tot een toename van slib in de bovenste waterlaag, wat op zijn beurt de groei van plankton remt.

  Deze ontwikkelingen roepen serieuze vragen op over de impact van windturbines op de delicate mariene ecosystemen. Het mag duidelijk zijn dat groene energie in veel gevallen helemaal zo groen niet is. Het is essentieel dat dit onderwerp grondig wordt onderzocht voordat we verdergaan met grootschalige uitbreiding van windenergie op zee. Al zitten de GroenLinks stemmers natuurlijk niet te wachten op een windturbine in hun achtertuin.

  Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.

  Bron: https://www.dagelijksestandaard.nl/

  0 reacties :

  Een reactie posten