Landbouwakkoord is ‘doodvonnis’ voor onze voedselvoorziening: ‘Wij worden geregeerd door idioten!’

Datum:
 • maandag 19 juni 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • “Het is belangrijk dat dit akkoord gestopt wordt,” 


  Robin de boer 19-6-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:39

  Vandaag en morgen zijn cruciale dagen voor ons als landbouw, zegt voorman van Farmers Defence Force Mark van den Oever in een vlog over het landbouwakkoord waar over wordt onderhandeld.

  “Het is belangrijk dat dit akkoord gestopt wordt,” benadrukt Van den Oever. “En niet weer uitgesteld, het moet nu stoppen.”

  “Het kan zo niet verder meer. Als dit akkoord doorgaat, dan kun je aan het einde van de week beter in de opkoopregeling gaan. We gaan óf nu tegenhouden, óf we gaan in de opkoopregeling aan het einde van de week.”

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Vlam in de pan

  Van den Oever vreest dat Landbouwminister Piet Adema probeert maatregelen erdoor te drukken die niet goed zijn voor de boeren. Als hij ‘er iets gaat doordrukken wat ons niet aanstaat’ zullen boeren deze zomer acties opzetten.

  Hij benadrukt dat ‘de vlam zomaar in de pan kan slaan’ bij ontwikkelingen rond het landbouwakkoord.

  Afgelopen week werden de gesprekken over het akkoord opgeschort. Woensdag ging het overleg weer verder. Adema wil dat er voor de zomer een landbouwakkoord ligt.

  Doodvonnis

  Marjolein Faber, lijsttrekker van de PVV in de Eerste Kamer, trekt fel van leer. “Het landbouwakkoord is geen akkoord, maar het doodvonnis voor onze agrarische sector en voedselvoorziening,” zegt ze.

  “Wij worden geregeerd door idioten!” aldus Faber. 


  NineForNews.nl


  0 reacties :

  Een reactie posten