Gratis gezondheidscheck voor inwoners uit de Noordkop. ’Met medicijnen kun je klachten behandelen, maar ze nemen niet de oorzaak weg’

Datum:
 • maandag 12 juni 2023
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON -  ANNA PAULOWNA

  Wie zich fitter wil voelen, minder medicatie wil gebruiken en gezond blijven kan zich deze week aanmelden voor een gratis leefstijlcheck van leefstijlcoaches en apothekers in de Noordkop.  Maite Perez y Perez 12-6-2023  Van 12 tot 16 juni organiseren de leefstijlcoaches van Diëtist & Leefstijl samen met apothekers in de regio voor de derde keer een ’Apotheek en Leefstijlweek’. Inwoners van Den Helder, Julianadorp, Anna Paulowna en Texel kunnen zich gedurende de week aanmelden voor een leefstijlcheck. De apotheken die meedoen aan de leefstijlweek zijn de Texelse Apotheek in Den Burg, Apotheek Hollands Kroon in Anna Paulowna en Apotheek Zuiderhaaks en Bernhardplein in Den Helder.


  Gezonde leefstijl

  „We willen een gezonde leefstijl voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Tijdens deze week krijgt iedereen die zich aanmeldt een gratis en vrijblijvende leefstijlcheck. Daarbij kijken we naar voeding, beweging, ontspanning en slaap: zijn die goed in balans? Als iemand geneesmiddelen gebruikt kijkt ook de apotheker mee”, vertelt leefstijlcoach Esther van den Berg.

  Met een gezonde leefstijl kun je volgens Van den Berg het gebruik van medicatie soms voorkomen. Daarnaast kunnen medicijnen volgens haar invloed hebben op hoe je jezelf voelt, op je nachtrust en op je gewicht.


  Medicatie

  Elly Zon, apotheker bij apotheek Zuiderhaaks en Bernhardplein in Den Helder geeft uitleg: „Een goede leefstijl is extra belangrijk als je klachten hebt zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 of darmaandoeningen. Met medicijnen kun je de klachten behandelen, maar ze nemen niet de oorzaak weg. Regelmatig zie ik mensen met symptomen waarbij met een gezonde leefstijl misschien minder medicatie gebruikt kan worden. Het kan ook zijn dat medicijnen iemands conditie onderdrukken, waardoor afvallen moeilijker gaat. Daarom doen we de leefstijlcheck samen met de leefstijlcoaches om van toegevoegde waarde voor elkaar te zijn.”


  Aanmelden kan telefonisch (0223-234577) of via de website: www.dietist-leefstijl.nl/leefstijlweek.


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten