Er komt definitief geen overname of doorstart van winkels failliet Amazingkids in Anna Paulowna en Schagen

Datum:
 • maandag 26 juni 2023
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA -
  Er komt definitief geen overname of doorstart van de winkels van de failliete kinderkledingketen Amazingkids in Anna Paulowna en Schagen.  25-6-2023 Casper DuinDat meldt curator Bas Coelingh Bennink in zijn meest recente faillissementsverslag. In maart meldde hij nog dat ’ er zich een aantal partijen heeft gemeld die interesse hebben in voortzetting/overname van de activiteiten/activa van de vestiging in Anna Paulowna’. Die animo heeft uiteindelijk niet tot een concrete doorstart of overname geleid.


  Hetzelfde geldt voor de winkel aan de Gedempte Gracht in Schagen. ’Er bleken geen mogelijkheden de activiteiten van de winkel in Schagen door te starten’, zo schrijft Coelingh Bennink. Tijdens de faillissementsverkoop in februari is de voorraad kleding grotendeels verkocht vanuit de winkel in Schagen. Het restant van de voorraad, aanwezig in het magazijn, zal verkocht worden via een (online) veiling.


  Veiling

  Er zijn geen gegadigden voor de overname van het winkelmeubilair. ’Er is geen belang voor de boedel om de inventaris via bijvoorbeeld een veiling te verkopen omdat de kosten van verkoop in dat geval hoger zijn dan de opbrengsten’, aldus de curator.

  De activiteiten van de webshop van Amazingkids worden wel doorgestart. Sinds enkele weken is de website weer actief. De webshop, in combinatie met de handelsnamen, domeinnamen en het klantenbestand, is overgenomen voor een bedrag van €50.000.

  Op dinsdag 14 februari sprak de rechtbank Noord-Holland het door de eigenaren zelf aangevraagde faillissement van Amazingkids BV uit. De ondernemingen van Amazingkids - acht fysieke winkels in heel Nederland én de webshop - hadden als gevolg van de coronamaatregelen de laatste jaren een terugloop van verkoop in de winkels. Het consumentenvertrouwen was in 2022 lager waardoor ook de omzet via de websites terugliep met veertig procent in vergelijking met 2021. Ten tijde van het faillissement waren er bij Amazingkids 47 medewerkers in dienst.

  Lees ook: Webshop en merknaam van failliet Amazingkids overgenomen door investeerder. Geen overname winkels

  Noordhollands Dagblad 

  0 reacties :

  Een reactie posten