CDA Hollands Kroon is ’zuur en verbitterd’ klinkt na een verwijt over ’beleidsarmoede’

Datum:
  • zaterdag 10 juni 2023
  • in
  • Categorie: , ,

  • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA
     Fractievoorzitter Alexander Bügel van Onafhankelijk Hollands Kroon is donderdag tijdens de raadsvergadering flink van leer getrokken richting het CDA.



    Winnie van Galen 10-6-2023



    Daarbij noemde hij deze partij onder meer ’zuur en verbitterd.’

    Aanleiding vormde een motie van het CDA. Daarin werd de coalitie verzocht via een tijdpad tot de verkiezingen in 2026 duidelijk te maken wanneer de beleidsvoornemens op de agenda komen. Volgens de christen-democraten, daarbij gesteund door Lada, heeft het raadswerk sinds het aantreden van de coalitie bestaande uit OHK, D66, PvdA, GroenLinks en SHK, te lijden onder een gebrek aan beleidsmatige onderwerpen.


    CDA-fractievoorzitter Jan-Willem van der Klugt sprak in dit verband ’van een ongekende beleidsarmoede.’ ,,De inwoners zouden bijna kunnen denken dat er geen opgaven zijn in Hollands Kroon en niets is minder waar. Gelet op de ronkende ambities uitgesproken in het coalitieprogramma werkt dat beeld niet mee in het samen bouwen aan vertrouwen’’, sprak Van der Klugt.


    Blaffende honden

    Daarmee raakte hij een gevoelige snaar bij Alexander Bügel die vond dat het CDA met het indienen van de motie als voormalige coalitie partij ’zeer laag gezonken was’. Een actie die volgens Bügel uitstekend paste in de lijn die het CDA in de afgelopen maanden heeft laten zien en hem deed denken aan Kees Versteeghs boek ’De honden blaffen’ met als subtitel ’waarom het CDA geen oppositie kan voeren.’


    Noordhollands Dagblad







    0 reacties :

    Een reactie posten