Boerin trekt aan de bel: ‘hier willen ze naartoe’

Datum:
 • vrijdag 9 juni 2023
 • in
 • “In Den Haag hebben ze besloten dat 70 procent van de agrarische ondernemers in Nederland moet verdwijnen,”   

  Robin de Boer 9-6-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:24

  Frans Timmermans heeft nog geen enkele keer door laten rekenen wat de effecten van de klimaatmaatregelen zijn op de voedselproductie. Boerin Jolanda Nooijen denkt te weten waar ze naartoe willen. “Het is mij duidelijk.”

  “In Den Haag hebben ze besloten dat 70 procent van de agrarische ondernemers in Nederland moet verdwijnen,” stelt Nooijen. “Dus maak je borst maar nat.”

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Rijke mensen

  Waar wij nu nog voor het grootste gedeelte zelfvoorzienend zijn, zal het er uiteindelijk op neerkomen dat wij hier in Nederland nog 40 procent zelfvoorzienend zijn, aldus de boerin.

  “Dat is voldoende om de rijke mensen in Nederland te voorzien van eten. Meer is er niet. De overige 60 procent van Nederland, de mensen met iets minder geld, zijn dadelijk afhankelijk van het buitenland. Alles wordt hier ingevlogen,” licht ze toe.

  Mega huge probleem

  “Ik heb mezelf ook al afgevraagd of Rob Jetten toevallig een aandeel heeft bij de haven van Rotterdam of bij Schiphol. Dat moet wel met die denkwijze,” zegt Nooijen.

  Eind vorig jaar zei de boerin: “Over drie jaar hebben we een mega huge probleem, want ze gaan steeds verder uitmergelen.”


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten