- Frits Bosch - Gun Caroline en Giorgia een kans!

Datum:
 • maandag 1 mei 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Caroline van der Plas gooit hoge ogen.  1-5-2023


  - Frits Bosch - Gun Caroline en Giorgia een kans!

  In het extreemlinkse Financieele Dagblad verschijnt regelmatig van de hand van Anouk Boone artikelen over Italië. Opvallend is dat Boone niet politiek rechts kent, maar per definitie ‘extreemrechts’. Wat dat betreft kan Boone de Nederlandse mainstream media een hand geven. Allen zijn kinderen van onze linkse scholen voor journalistiek. Ze weten dus niet beter en je kunt het ze dus eigenlijk niet kwalijk nemen.

  Boone schrijft afgelopen weekend het artikel ‘We beleven een failliet van de politiek en het ergste moet nog komen.” Het is een interview met hoogleraar en auteur van boeken over Mussolini Antonio Scuarati. Wat bedoelt hij met “het ergste moet nog komen’? Hij meent dat Italië richting fascisme snelt, maar dan anders dan tijdens Mussolini. Hij meent dat de regering van Giorgia Italië met rasse schreden de “ mensenrechten zal afschaffen, de vrouwenrechten en rechten van de LHBGT gemeenschap” en Meloni zal zich steeds meer “richten op culturele kwesties.” Voorts vaart hij honderd uit over die vreselijke populisten die zich ontevreden tonen. Zij zeggen “ik ben het volk” en dat doet hem aan fascisme en Mussolini denken.

  Okay. Wat is de positie van Italië op dit moment. Het land verkeert in een schier uitzichtloze positie. De nationale schuld is ver over de top en een loden last op de economie. In het land heerst werkloosheid en uitzichtloosheid op de arbeidsmarkt. Men verlaat Italië in de hoop een betere toekomst hogerop in de EU te kunnen vinden. Tot overmaat van ramp verschijnen met de regelmaat van de klok bootjes volgepakt met donkere mannen en vrouwen die ook op zoek zijn naar een toekomst. Dit met dit verschil met de autochtone Italianen dat ze niet bruikbaar zijn op de arbeidsmarkt en volkomen berooid zijn. Schrijver Ilja Pfeiffer beschrijft dat in zijn boeken en op tv. De EU heeft met opzet dit beleid geëntameerd bij monde van EU commissaris Frans Timmermans. Italië is rijp om in de armen te vallen van China dat wel raad weet om het land in de financiële houdgreep te nemen.

  Nu komt Scuarati ons vertellen dat de regering Meloni richting fascisme gaat. Meloni is de eerste vrouwelijke premier van het land. De regering zit er net en wat ze doet valt politieke waarnemers alleszins mee. En laten we eerlijk zijn: al die mannelijke voorgangers van haar - ze wisselden om het jaar - hebben er niets van gebakken, zie de ellendige positie waarin het land verkeert. Het lijkt me niet meer dan logisch dat het volk boos is. Zwakke leiders zorgen voor boze onderdanen. Wij weten daar helaas alles van in ons land. Het zou merkwaardig zijn als het volk blij zijn met de het wedervaren van de Italiaanse politiek.

  Meloni staat voor een heidens karwij. Ik zou zeggen: laat hyena Scuarati zijn mond houden en rustig afwachten wat de regering Meloni gaat doen. Mijn zegen heeft ze en ik wens haar vanaf deze plek alle succes toe.

  Waaraan doet dit denken bij ons? Caroline van der Plas gooit hoge ogen. Op links zien ze de bui al hangen. De eerste hyena’s hebben zich al gemeld, zoals in het extreemlinkse NRC Handelsblad, podium voor activisme. Reageer er niet op. Wat Van der Plas ons gaat voorschotelen ligt nog in de schoot der goden. De puinhoop alhier is wat kleiner dan in Italië maar ook zeer ernstig. En ook hier hebben we van doen met een uiterst zwakke premier, al dertien jaar nota bene. Zwakke leiders doen populisme groeien. Dat was in de tijd van Mussolini zo en dat is nog zo. De hemel verhoede dat fascisme niet weer de kop opsteekt, maar dan in een andere gedaante. Met dwang worden we al volop mee geconfronteerd…

  Ik zeg dus ‘wait & see’. Gun Caroline en Georgia een kans!

  Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

  - Frits Bosch - Gun Caroline en Giorgia een kans!
  DDS:

  0 reacties :

  Een reactie posten