Europarlementariër valt Nederlandse boeren bij: 'Oorlog tegen normaal voedsel is begonnen'

Datum:
 • zaterdag 20 mei 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Het Nederlandse kabinet gaat beginnen met de onteigenen van vele boeren, maar nu springt de Kroatische Europarlementariër Mislav Kolakušić voor hen in de bres.  MARIT NUBÉ 20-5-2023


  Volgens Kolakušić is de oorlog tegen het normale voedsel begonnen en wil de EU dat uiteindelijk alle gewone burgers kunstmatig voedsel gaan eten, aangevuld door insecten. 

  Eerder deze maand gaf de Europese Commissie de kabinetsplannen nog groen licht. Daarom mag de uitkoop van Nederlandse boeren officieel beginnen. Als eerst staat de uitkoop van de zogeheten 'piekbelasters' op de planning. Het kabinet wil boeren die veel stikstof uitstoten uitkopen, om zo uit de stikstofcrisis te geraken.

  Veel boeren vrezen voor hun voortbestaan, en ook de Kroatische Europarlementariër Mislav Kolakušić maakt zich zorgen. Volgens hem is het duidelijk: de boeren moeten verdwijnen.

  "Waarom? Omdat u in de weg staat van de nieuwe, krankzinnige ideologie van volledige controle over de bevolking van de Europese Unie," vertelt hij in het Europees Parlement. "Hierdoor zal in de nabije toekomst al het voedsel kunstmatig gecreëerd zijn, aangevuld met geïmporteerde insecten uit het Oosten."

  Sinds dit jaar kunnen er meer insecten worden toegevoegd aan Europees voedsel. Hiervoor heeft de Europese Commissie groen licht gegeven. Italië, onder leiding van premier Giorgia Meloni, heeft al aangegeven hieraan niet te willen meewerken. Ook Hongarije ziet het niet zitten, en beroept zich op 'het behoud van gastronomische tradities'.

  Kolakušić vervolgt: "Alleen de rijken zullen normaal biologisch voedsel kunnen kopen en eten. De oorlog tegen de boeren is begonnen in Nederland. Daar wil men middels wettelijke normen het land van de boeren afpakken en overdragen aan de bouwsector, omdat zogenaamd de landbouw gevaarlijk is voor het land en de bevolking."

  Kolakušić besluit dat de Nederlandse én Kroatische boeren niet zullen opgeven. 

  NieuwRechts

  0 reacties :

  Een reactie posten