Weltschmerz kijkt terug en dus vooruit: ‘Het huidige financiële systeem is eindig’ met Willem Middelkoop en Lex Hoogduin

Datum:
 • zondag 23 april 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Bij ons is het inmiddels niet meer de vraag of, maar wanneer we weer een zoveelste ban op YouTube krijgen. Wij kregen deze week veelal de vraag: Waarom verschijnt er geen nieuwe uitzending online? Antwoord: De ‘wanneer’ is deze week, 7 dagen lang. De ‘waarom’: Omdat het woord ‘vaccinatie’ werd genoemd, in een video die (nog) niet eens opbaar staat. Of wij treurig afwachten tot we weer ‘mogen’? Zeker niet. Wij gebruiken deze week om een extra dikke streep onder ons 10-jarig bestaan te zetten!

  Dit doen wij door middel van ‘Weltschmerz kijkt terug en dus vooruit’.

  Elke dag zullen wij een nieuw licht werpen op een ‘oude’ uitzending. Welke informatie is nu nog steeds, of juist alweer relevant? Welke voorspellingen zijn uitgekomen? Hoe nu verder?

  Deze keer: een gesprek van Willem Middelkoop met Lex Hoogduin van 17 januari 2019.

  Lex Hoogduin is hoogleraar Economie van complexiteit en onzekerheid in financiële markten en financiële instituten. Hoogduin is voormalig directielid van De Nederlandse Bank.

  Het gesprek impliceert een terugblik vanuit zijn toenmalige rol als directielid bij de Nederlandse Bank op de crisisperiode vanaf 2007. Het gesprek beweegt zich vervolgens naar het heden met een ernstige blik naar de toekomst. Het systeem ook op langer termijn volgens Hoogduin niet houdbaar.

  0 reacties :

  Een reactie posten