Professor Capel legt uit: dit doet het prikkie met de voortplanting

Datum:
 • zondag 2 april 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  De lipide nanodeeltjes, kleine vetbolletjes, gaan ook vaak dwars door de placenta heen.  Robin de Boer 2-4-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:48

  Je lichaam bevat diverse barrières om kwetsbare delen te beschermen. Lipide nanodeeltjes uit het coronavaccin gaan daar dwars doorheen. Zo heb je de bloed-hersenbarrière en de bloed-testisbarrière, naar de geslachtsorganen.

  De bloed-testisbarrière is een zware barrière die voorkomt dat allerlei rommel erin komt, want anders gaat de voortplanting stuk, zegt emeritus hoogleraar Pierre Capel in zijn nieuwe column.

  Prima idee

  De lipide nanodeeltjes, kleine vetbolletjes, gaan ook vaak dwars door de placenta heen. “Zwangere vrouwen immuniseren? Prima idee. Ligt eraan wat voor idee je hebt,” aldus Capel.

  Wat doen de nanodeeltjes met de voortplanting? Een studie uit 2018 in het International Journal of Nanomedicine laat zien dat nanodeeltjes bijvoorbeeld de testes beschadigen. Cellen delen slechter, sperma wordt beïnvloed, de hormoonproductie raakt verstoord. Bij vrouwen krijg je gedonder in en rond de eicellen. Ook op DNA-niveau is er van alles aan de hand.

  Agressieve stoffen

  De vetbolletjes zijn lichaamsvreemd en activeren het immuunsysteem, dat de bolletjes besprenkelt met agressieve stoffen, waaronder bleekwater en peroxide. Je kunt wel raden wat er gebeurt als je dat in de buurt van de testes en eileiders doet.

  “Waar komt het op neer? Naast alle ellende die er al is, is alleen al op het niveau van de vetbolletjes een hele hoop aan de hand,” licht Capel toe.

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten