Kijk: Ongehoord Nederland brengt ode aan de complotdenker

Datum:
 • vrijdag 14 april 2023
 • in
 • Categorie:
 • Zet je kanttekeningen bij windmolens? Dan ben je een klimaatontkenner. 

   


  Robin de Boer 14-4-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:56

  Wie over een groot maatschappelijk probleem een eerlijke mening is toegedaan en realistisch rechts van het midden staat, mag zich tegenwoordig verheugen op een snelvuur aan scheldwoorden. Dat zegt Arnold Karskens, voorzitter van Ongehoord Nederland, in zijn nieuwe column.

  Zet je kanttekeningen bij windmolens? Dan ben je een klimaatontkenner. Uit je kritiek op massa-immigratie? Dan verspreid je omvolkingstheorieën. Wijs je op de nadelen van de Europese Unie? Dan krijg je het stempel enge nationalist.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Verstikkende deken

  Het grootste scheldwoord voor niet-gelijkgestemden luidt in deze tijd complotdenker. Dit label wordt als een verstikkende deken over ieder debat gegooid door mensen die hun gelijk willen afdwingen omdat het hen aan zinnige argumenten ontbreekt, aldus Karskens.

  De Attjes en Sigrids van deze tijd versus de Laurens Buijsen en Jan Bontes.

  “Wij laten mensen vrij om te denken dat er nooit een maanlanding is geweest, of God wel of niet bestaat, of de wereld wel of niet zal vergaan door een veranderend klimaat, of een virus ja of nee uit een laboratorium is ontsnapt,” zegt Karskens over zijn omroep.

  Lang leve de complotdenker

  “Het is jammer dat uitgerekend progressief Nederland, ooit comfortabel nest van tolerantie, nu op universiteiten en in de media de heksenjacht tegen andersdenkenden aanvoert, instituties hen wegzetten als potentiële terroristen,” vindt hij.

  Links en woke moeten stoppen met hun giftige kruistocht tegen de liberale geesten in Nederland, waar vrije denkers inmiddels de ketters van de hedendaagse inquisitie vormen. Lang leve de complotdenker, besluit Karskens.

  NineForNews.nl  0 reacties :

  Een reactie posten