Johan Vollenbroek clasht met Arnout Jaspers over zijn boek "De Stikstoffuik": Journalistiek gezien "bagger!"

Datum:
 • zondag 30 april 2023
 • in
 • Categorie:
 • Arnout Jaspers beweert dat Vollenbroek zich focust op 'piepkleine' details en dat hij daarmee voorbij gaat aan de kern van de zaak.


  30-4-2023


  De meningen over het boek 'De stikstoffuik' van Arnout Jaspers zijn sterk verdeeld. Vollenbroek, een bekende milieuactivist, beweert dat het boek vol staat met leugens en feitelijke onjuistheden en dat het journalistiek en wetenschappelijk gezien “bagger” is. Echter, de schrijver van het boek, Arnout Jaspers, beweert dat Vollenbroek zich focust op 'piepkleine' details en dat hij daarmee voorbij gaat aan de kern van de zaak.

  Tijdens WNL Op Zondag gingen Johan Vollenbroek en Arnout Jaspers met elkaar in debat. Vollenbroek beschuldigt Jaspers van laster en heeft zelfs een open brief geschreven waarin hij maar liefst 11 punten aanhaalt waarvan hij vindt dat Jaspers ze onjuist heeft opgeschreven.

  Vollenbroek ligt er 2 punten uit en legt ze voor aan Jaspers. “Hij heeft ook geschreven dat we massaal misbruik hebben gemaakt van de Wet Openbaar Bestuur (WOB), in de tijd dat je geld kon verdienen aan WOB-procedures. Dat hebben we nooit gedaan. Er staat gewoon allemaal bagger in.” Aldus Vollenbroek. “In de volgende druk is het al verbeterd, meneer Vollenbroek gaat zich focussen op piepkleine details terwijl dat helemaal de kern van de zaak niet is.” Zegt Jaspers. “We moeten het hebben over het stikstofbeleid in Nederland, en uw rol daarin mogen we het ook over hebben!”

  Vollenbroek is niet te spreken over het succesvolle boek van Jaspers en oogt overduidelijk ge├»rriteerd. “Ik zou willen vragen dat hij de volgende keer dan even aan Factchecken doet!” Sneert Vollenbroek. “Daarom vindt ik het journalistiek ook bagger!” Jaspers die keurig netjes blijft tijdens het gesprek komt er nauwelijks tussen. De schrijver probeert wel nog duidelijk te maken dat er wel degelijk goed onderzoek is gedaan al lijkt Vollenbroek het allemaal niet te willen horen.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Jaspers had een onpartijdige gespreksleider verdiend!

  Een reactie posten