‘Het plan van de coalitie is om aanstaande dinsdag alles erdoorheen te jassen’

Datum:
 • maandag 3 april 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Niks meer te vertellen  Robin de Boer 3-4-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:42

  Het plan van de coalitie is om aanstaande dinsdag alles erdoorheen te jassen. Dat zegt Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force, in een vlog.

  “Er komt een plan en dat plan is: we rammen alles erdoorheen, want nu is de Eerste Kamer nog niet geïnstalleerd, heeft BBB nog geen stem en wij jassen alles erdoorheen,” aldus Van den Oever.

  “De stem van de kiezer wordt compleet genegeerd,” benadrukt hij. “Dit is doorgestoken kaart.”

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Niks meer te vertellen

  Volgens de FDF-voorman werken CDA-kopstukken Sjaak van der Tak en Henk Bleker daar volop aan mee. Tegen de boeren zegt hij: “Jullie mogen achteraf nog wat zeuren over toeters en bellen, maar jullie hebben niks meer te vertellen.”

  “Jullie staan dinsdagavond op het menu. Goed luisteren: als Rutte dinsdagavond – waarschijnlijk diep in de nacht – klaar is met spreken, zijn jullie kilometers rondom die Natura 2000 allemaal opgeknoopt.”

  “Dat is wat er nou aan het gebeuren is.”

  Versnellingsknop

  Vrijdagavond zei premier Rutte na afloop van het derde overleg in een week tijd over de verkiezingsuitslag in de provincies dat het kabinet heeft afgesproken ‘versnelling aan te brengen’ in het terugbrengen van de stikstofuitstoot.

  “Wat ik zag bij een pushbericht van één van de media, namelijk dat we een pauzeknop zouden indrukken – het tegendeel is waar. We gaan juist de versnellingsknop indrukken, geen pauzeknop,” aldus Rutte.

  NineForNews.nl

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten