“Global Warming”: kouderecords in de VS – meest winterse maand maart wereldwijd

Datum:
 • maandag 3 april 2023
 • in
 • Categorie:
 • Er is al sprake van de “winter, die maar niet wil eindigen”

   
  “Global Warming”: kouderecords in de VS – meest winterse maand maart wereldwijd


  (Door: Daniel Matissek – Vertaling: E.J. Bron)

  Terwijl de klimaat-hysterici tegen beter weten in vasthouden aan het sprookje dat de Aarde steeds sneller zou opwarmen en de mensheid een tijdperk van droogte en extreme hitte tegemoet zou gaan wanneer men hun absolute eisen niet zou volgen, laat de realiteit een compleet ander beeld zien. In de VS wordt op dit moment het ene na het andere koude-record gebroken. Wereldwijd was de maand maart de meest winterse maand sinds mensenheugenis.

  Het aantal regionaal gemeten historisch laagste temperaturen loopt landelijk inmiddels in de honderden. De trend houdt sinds het eind van het jaar onverminderd aan en strekt zich over bijna het hele land uit. Zo waren er in maart in Californië gigantische hoeveelheden sneeuw. Sinds het begin van de registraties in 1946 was er maar één jaar, waarin meer sneeuw was gevallen.

  Winter, die maar niet wil eindigen”

  De eerste skigebieden dienen nu zelfs tot in mei geopend te blijven. Er is al sprake van de “winter, die maar niet wil eindigen”. Voor het eerst in decennia vroor een complete bocht van het Lake Tahoe volledig dicht. In Utah vielen in twee skigebieden 17 respectievelijk 16 meter sneeuw, een van de ski-ressorts heeft eveneens het skiseizoen al verlengd. Hier waren vergelijkbare massa´s aan verse sneeuw, die in maart vielen, het laatst in de vroege jaren ´80 te zien geweest.

  Minnesota beleefde het koudste St. Patrick´s Day-weekend sinds meer dan 30 jaar. De streek rondom Buffalo in de staat New York werd door een zware sneeuw- en ijsstorm geteisterd. De bij de voor Noord-Amerikaanse typische blizzards optredende sneeuwmassa´s liggen dit jaar ver boven het gemiddelde – zonder dat er een einde aan deze ontwikkeling in zicht zou zijn. In Colorado overtrof de hoeveelheid sneeuw in bijna de hele staat het gemiddelde van de laatste 30 jaar.

  Ook in Zuid-Europa strenge winter

  De recordwinter blijft echter niet tot de VS beperkt. In Spanje en Zuidoost-Europa is, ondanks het begin van de lente, eveneens geen einde van de winter in zicht. In delen van Italië en zelfs op Sicilië heersten in februari en maart nog temperaturen onder nul, op veel plaatsen een recordniveau. In Zweden bedroeg de kou in maart in veel streken -36,8 graden, in Finland zelfs -37,5 graden. In Duitsland was een maand maart sinds meer dan 20 jaar niet zo nat en waterkoud geweest.

  De afkoeling betreft ook Rusland: eind maart werden in Siberië -48,4 graden gemeten, wat zelfs voor deze regio in dit jaargetijde uiterst ongebruikelijk is. Ook in het noordwesten van het land werden temperaturen van -32 graden geregistreerd.

  Of het nu te warm of te koud is – allemaal “klimaat-catastrofe”

  Noord-China verzonk in ijs en gladheid. Het eiland Taiwan registreerde op 26 maart een historisch nog nooit eerder voorgekomen sneeuwval. In een district in India viel 30 centimeter sneeuw. En voor het zuiden van Australië worden voor april temperaturen onder nul voorspeld, die 16 graden onder de voor dit jaargetijde gebruikelijke norm zouden liggen.

  Zodoende heerst er dus in veel delen van de wereld middenin de meteorologische lente nog steeds winter; er worden vaak zelfs records van minimumtemperaturen gemeten. En ook al is het de slimme klimaat-hysterici en hun politiek-mediale wormvormige aanhangselen gelukt om praktisch elk extreem weer van te warm tot te koud als bewijs van de door de mens veroorzaakte opwarming van de Aarde “flexibel” te gebruiken: bij zulke winterse omstandigheden overal in de gematigde en sub-polaire breedtegraden wordt het geloof in de zwendel van de puur door mensen gemaakte klimaatverandering sterk op de proef gesteld.

  De ene foute prognose na de andere

  Al die foute prognoses van de afgelopen 20 jaar – van de voorspelling dat er tot 2020 in Midden-Europa geen sneeuw meer zou zijn, via de voorspelling van 2007 dat tot 2013 de Noordpool ijsvrij zou zijn, tot aan Greta Thunberg´s profetie van 2018 toe dat de wereld tot 2023 ten onder zou gaan – worden tegen deze achtergrond door steeds meer mensen als datgene herkend wat ze altijd waren: propagandaleugens en paniekverhalen. Ook nu worden ze voorgedragen door exact dezelfde acteurs, alleen worden de periodes weer met een paar jaar of paar decennia opgeschoven.

  Het doel van de klimaatzwendel is destijds zowel als nu hetzelfde: er moet een globalistisch, autoritair, vrijheidsvijandig eco-socialisme gevestigd worden, dat eindelijk het gehate “kapitalisme” overwint. Omdat de natuur bij deze onderneming helaas niet meespeelt, begint het kaartenhuis van de industrie van de wereldondergang, dat behalve een hele catalogus van foute prognoses niets heeft om te laten zien, steeds meer te wankelen.

  Bron:
  auf1.info
  Door: Daniel Matissek

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten