Eduard Bomhoff haalt uit naar Sigrid Kaag: Verstoorde balans en economische schade"

Datum:
 • zondag 30 april 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Voormalig minister van Volksgezondheid, Eduard Bomhoff, heeft in een felle column flinke kritiek geuit op minister Sigrid Kaag.


  Michael van der Galien 30-4-2023


  Hij beschuldigt haar van het verstoren van de balans tussen vakministers en het veroorzaken van economische schade. Volgens Bomhoff gedraagt Kaag zich niet als een onpartijdige scheidsrechter, maar als de aanvoerder van het D66-peloton dat ongeremd miljarden extra wil besteden aan CO2- en stikstofmaatregelen. Hij betoogt dat deze rol de traditionele balans in Den Haag verstoort.

  Bomhoff hoopt dat Kaag de belangrijkste oorzaak is van de verwachte toekomstige economische stagnatie, omdat kiezers haar snel kunnen vervangen. Hij stelt dat als er diepere oorzaken zijn, zoals een anti-excellentie 'woke'-cultuur of slechtere onderwijsresultaten, het moeilijker zal zijn om op lange termijn verbeteringen aan te brengen. Hij pleit voor een meer traditionele en stabiele minister van Financiën.

  Bomhoff bekritiseert Kaag ook voor het prioriteren van uitgaven tegen CO2 en stikstof, ten koste van onderwijs en zorg. Hij beweert dat deze verschraling vooral gezinnen met lagere inkomens treft. Hij ziet een toenemende kloof tussen rijk en arm, wat bijdraagt aan de verbittering in de politiek.

  Volgens Bomhoff heeft Kaag een ongunstig investeringsklimaat gecreëerd voor sectoren zoals huizenbouw, landbouw, kinderopvang en detailhandel. Hij betoogt dat de economische dynamiek wordt vernietigd door Kaags beleid, waardoor er geen geld beschikbaar is om de kwaliteit van onderwijs en zorg te verbeteren.

  Bomhoff concludeert dat Kaag haar belangrijkste taak als minister van Financiën, namelijk 'sound economic management', verwaarloost. Hij waarschuwt voor een gebrek aan stabiliteit en perspectief, en verwijst naar de afnemende populariteit van koning Willem-Alexander. Hij suggereert dat het tijd is voor een betere minister van Financiën om de koers te heroverwegen.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.

  De kritiek van Eduard Bomhoff op Sigrid Kaag maakt duidelijk dat hij haar bekritiseert voor het verstoren van de balans in de politiek en het veroorzaken van economische schade. Zijn felle column benadrukt de zorgen over de impact van Kaags beleid op de Nederlandse samenleving.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten