Noorwegen: Hè? Greta Thunberg demonstreert plotseling tegen windmolens

Datum:
 • woensdag 1 maart 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Op dit moment is het onduidelijk wat er precies met de 151 windmolens moet gebeuren. 

  Noorwegen: Hè? Greta Thunberg demonstreert plotseling tegen windmolens


  (Door: Vanessa Renner – Vertaling: E.J. Bron)

  Normaal gesproken laat de klimaat-sekte geen enkele gelegenheid voorbijgaan om de urgentie van de zogenaamde klimaat-catastrofe te benadrukken om zo de vernietiging van de levenswereld van de bevolking te rechtvaardigen. De Zweedse klimaat-”icoon” Greta Thunberg nam nu echter in Noorwegen deel aan een protest tegen (!) de o zo groene windmolens – en beriep zich daarbij op de mensenrechten.

  Het hoogste gerechtshof in Noorwegen had in 2021 vastgesteld dat twee windmolenparken de rechten van de Samen (vroeger bekend onder de naam Lappen) – een oorspronkelijk volk in Scandinavië – schenden. Noorwegen plaatst dit volk onder de bescherming van de internationale ILO-conventie 169. De desbetreffende arealen van de windmolenparken worden traditioneel door de Samen voor rendieren gebruikt: volgens de Samen maken de aanblik en het geluid van de windmolens de rendieren bang en verstoren ze de tradities van het volk.

  Op dit moment is het onduidelijk wat er precies met de 151 windmolens moet gebeuren. Ze kunnen volgens de Britse “Telegraph” stroom aan ongeveer 100.000 Noorse huishoudingen leveren, zodat de politiek ze liever niet wil afbreken. Tot op de dag van vandaag draaien ze nog steeds. Maar om ze te laten staan, is voor de Samen geen optie: ook de mascotte van de klimaat-sekte, Greta Thunberg, liet zich meeslepen tot deelname aan een demonstratie voor het verantwoordelijke ministerie.

  Stelt men anders in groene kringen windenergie tegen de feiten in voor als uitermate milieuvriendelijk, nu ondersteunt Thunberg de oorspronkelijke bewoners en motiveert dit met de mensenrechten: “Inheemse rechten, mensenrechten, moeten hand in hand gaan met actieve klimaatbescherming. Dat mag niet ten koste van enkele mensen gaan. Dan is er geen klimaat-gerechtigheid”, becommentarieert ze.

  Zonder twijfel een spannend besef – want de zogenaamde “klimaatbescherming” in de vorm van de afbraak van welke energiezekerheid dan ook en de toenemende beperking van alle vrijheden van de burgers gaat niet ten koste van “enkele mensen”, maar van miljoenen en miljarden. Is dat volgens Thunberg & Co., die samen met hun mensen achter de schermen goed verdienen aan de “groene” transitie en zich geen zorgen hoeven maken om ergens gedwongen van af te moeten zien tot aan bittere armoede toe “rechtvaardig”?

  Bron:
  report24.news
  Door: Vanessa Renner

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten