Livestream: Massaal boer- en burgerprotest in Den Haag | vandaag om 13:00

Datum:
 • zaterdag 11 maart 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Vandaag slaan boeren en burgers de handen ineen voor een massaal protest tegen het kabinet Rutte IV.


  Zie HIER de uitzending aanvang 13.00 uur   De groots aangekondigde demonstratie ‘Stem ze weg’, georganiseerd door Samen voor Nederland en Farmers Defence Force, vindt plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Blckbx is erbij en doet live verslag vanaf 13.00 uur.


  'De grootste demo aller tijden'


  Vier dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart moet dit de ‘grootste demo aller tijden’ worden, zo kondigden de organisatoren aan.

  Hoewel de demonstratie bekend staat als een boerenprotest, komen er naar verwachting ook veel burgers naar Den Haag om op te staan tegen het kabinet Rutte IV. Tijdens de manifestatie zullen zij hun ongenoegen uiten over allerlei kwesties, zoals het toeslagenschandaal, de aanhoudende inflatie, het conflict tussen Oekraïne en Rusland, de coronamaatregelen, de energiecrisis en de uitrol van een controlemaatschappij.

  Behalve dat er waarschijnlijk een groot aantal demonstranten naar Den Haag komt, zullen er ook veel sprekers zijn, zoals rechtsfilosofe Eva Vlaardingerbroek en journalist Arnold Karsken, maar ook politici als Wybren van Haga (BVNL), Thierry Baudet (FVD), Rob Roos (JA21) en Geert Wilders (PVV).

  De afgelopen week heeft de Haagse burgemeester Jan van Zanen de boeren verboden om met hun trekkers naar het Zuiderpark te komen. Ook stelde hij een maximum aan het aantal demonstranten dat mag deelnemen aan het protest. Daarnaast zei hij niet uit te sluiten het leger in te zetten, als dat nodig is. Maar ondanks het ontmoedigingsbeleid, zijn de kritische boeren en burgers vastberaden om vandaag hun stem te laten horen.

  De livestream gaat om 13.00 uur van start, waarbij hoofdredacteur Flavio Pasquino en redacteur Jasmijn Beekers doorlopend verslag zullen doen van het protest.

  Blckbx

  0 reacties :

  Een reactie posten