- Interview Gideon van Meijeren (FVD) - ''Het is een karteltrucje dat Caroline van der Plas de bedreigingen aan haar adres in onze schoenen schuift''

Datum:
 • maandag 13 maart 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • De Dagelijkse Standaard sprak gisteren op het goedbezochte verkiezingsevent van FVD in Ahoy met Gideon van Meijeren over het boerenprotest en de nasleep ervan.  Mark Jongeneel 12-3-2023


  Hallo Gideon, wat vond je van het boerenprotest van afgelopen zaterdag?

  Nou het was echt een geweldige sfeer, de opkomst was ongelofelijk. En ik voelde echt de positiviteit en de energie dat we strijdlustig zijn, ons niet laten demotiveren. En het gaf weer heel veel vertrouwen in onze campagne dat we op de goede weg zijn en dat we de grote verrassing gaan worden op 15 maart.

  Wat vind je dan van het artikel vandaag op de website van de Telegraaf? De Telegraaf stelt in het artikel dat de demonstratie was gekaapt door FVD. Wat vind je van deze stelling?

  Ja, ik heb het gelezen en ze gaven inderdaad aan in de kop, het leek wel een FVD-demo, een FVD-event. Nou ja, kijk, als je opkomt voor de boeren en de burgers, dan trekt dat mensen aan en is het heel vanzelfsprekend dat een heel groot deel daar achter Forum voor Democratie staat. Het is voor mij eigenlijk alleen maar een bevestiging dat wij goed bezig zijn. En je ziet heel veel andere partijen, die waren te bang om te komen, die hebben het laten afweten. Dus ja, dat de mensen dan besluiten dat wij het enige echte alternatief zijn, dat is voor mij geen verrassing.

  Ben je blij met deze waterscheiding? PVV, FVD en BVNL blijken de echte patriottische partijen te zijn en JA21, BBB en SGP blijken kartelstutters te zijn.

  Ik maak me heel veel zorgen. Als je ziet dat toch heel veel mensen in de valkuil lijken te trappen dat BBB de echte oppositie zou zijn. En daarom op mevrouw Van der Plas willen stemmen. Ja, dan vind ik dat met name heel erg treurig voor het lot van de boeren. Dat baart mij zorgen. Het liefst zou ik willen dat zij de echt oppositie zou voeren en dan de verkiezingen zou winnen. Want als zij de juiste koers zou varen en die zou aanslaan, dan hoeven wij het niet meer te doen. Dan kunnen wij iets gaan doen dat we leuk vinden. Dus wij zitten hier niet voor ons plezier. Wij zitten hier omdat het noodzakelijk is.

  Wat vind je ervan dat mevrouw Van der Plas de hele tijd haar bedreigingen aan haar adres in de schoenen schuift van FVD?

  Krankzinnig. Werkelijk krankzinnig. Wij vallen nooit mevrouw Van der Plas als persoon aan. Het gaat altijd om haar rol en om het beleid dat zij nastreeft die gewoon bijdraagt aan de teloorgang van de agrarische sector. Daar maak ik me zorgen over. En het is kenmerkend dat zij zich vervolgens, als zij zich er niet meer uit kan redden, dat ze dan maar komt aanzetten met drogredenen en eigenlijk een karteltrucje gebruikt.

  Ze gebruikt zo'n trucje van oké, ik kom er niet meer uit. Ik heb hier geen goede reactie op. Dus ga ik maar zeggen dat jullie aan zouden zetten tot geweld. Het is gewoon van een schaamteloos laag niveau. Zeker voor iemand die zelf ook ermee te maken heeft gehad als boeren ergens boos (de wegblokkades red.) zouden zijn geweest. Dan zijn er ook mensen die haar erop aanspreken. Dan vindt ze dat ook onterecht. Dus juist van haar vind ik het wel heel erg teleurstellend. Dat had ik niet verwacht van haar. Ik zag dat ze al inhoudelijk steeds meer naar het kartel beweegt. Maar dat ze nu ook de spelletjes en de trucjes van het kartel gebruikt. Komt niet helemaal als een verrassing, maar het is wel heel veelzeggend.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Dan wil ik je hierbij heel veel succes wensen de komende dagen. Op naar een mooie score voor FVD.

  Super, dankjewel.

  DDS:

   

  0 reacties :

  Een reactie posten