-Frits Bosch- Hoe komt het dat Mark Rutte nog steeds premier is? Hij pakt ons in met boter en suiker!

Datum:
 • vrijdag 3 maart 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Nederlanders vragen zich verbaasd af hoe het komt dat Mark Rutte zo lang premier kan zijn, inmiddels twaalf jaar.


  Frits Bosch 3-3-2023  Is het land na die periode een beter land geworden? Nee. Velen wijzen er op dat Nederland in de periode Rutte achteruit is gehold. Het land is getribaliseerd en heftig verdeeld. Er is van alles fundamenteel misgegaan waarvan duizenden slachtoffer zijn geworden. Rutte noemt Nederland ‘institutioneel racistisch’. Liquidaties, drugssmokkel, jeugd met messen, zelfmoord onder jeugd schrikbarend, ‘rechtsstaat is in gevaar’. Het is dwang wat de klok slaat. De premier weigert verantwoordelijkheid te nemen. Rutte wordt verweten te liegen. Hem wordt verweten een machtspoliticus te zijn, een plucheplakker. Hoe kan het dat deze man nog steeds premier is?

  Nederland was het land van Calvinisme. Religie is goeddeels verdwenen maar de calvinistische mentaliteit zit er nog steeds in. Calvinisme stelt dat de mens geneigd is tot het kwaad. Ieder mens moet sober leven en hard werken voor goddelijke uitverkiezing om de mensheid van de zondeval te kunnen redden. Calvinisme en cultuurmarxisme zijn uitstekend met elkaar te combineren. Beiden willen de mens redden. Het calvisme zoekt de nooddruftige mens, het marxisme zoekt de achtergestelde mens.

  Mark Rutte is het klassieke voorbeeld van een calvinist. Hij is hardwerkend, haren keurig gekamd, goed in het pak, intelligent, goed van de tongriem gesneden en effectief gesticulerend met zijn handen. Rutte is een prima communicator. Nederlanders vinden dat prachtig. Ze worden door hem compleet gedrogeerd. Hij pakt ze in met boter en suiker. Op moment van schrijven is hij twaalf jaar premier, de langstzittende leider van het land. Gedurende die periode is hij een liefhebber gebleken van open grenzen en onbelemmerde immigratie. Hij is een Redder van de Mensheid met een missie. Premier Rutte kon het immigratiebeleid doorzetten tot het water Nederland aan de lippen staat en tot uiteindelijk zijn eigen partij, de VVD, hem terugriep: “Mark, beloof ons dat immigratie wordt teruggeschroefd.” Hij zegde dat toe. De VVD beloofde dit al diverse keren, maar Rutte zette door met dwang voor gemeenten om immigranten op te nemen, contrair aan zijn gedachtegoed als liberaal. Blijkbaar heeft zijn missie de prioriteit. Rutte deelde zijn enthousiasme voor immigratie met ‘wir schaffen das’ en cultuurmarxiste Angela Merkel. Merkel is dochter van een Lutherse dominee. Ook zij kent een diepgevoeld empathie en een drang om de mensheid te redden. Beiden zullen rechtstreeks naar de hemel gaan als uitverkoren Gods volk. Het zijn religieuze utopisten. Merkel’s vertrouwen in de goedheid van de mens is door de acties van Vladimir Poetin beschaamd. Maar zijn verkeert in een staat van ontkenning, een logische psychologische reactie. Nederlanders hebben er geen vertrouwen in dat Mark Rutte de immigratie effectief gaat terugschroeven. Hij heeft hun vertrouwen wat dat betreft beschaamd. Rutte heeft zijn missie nog niet volbracht. Hij laat weten dat hij een vijfde termijn niet uitsluit. Deo volente!

  Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

  -Frits Bosch- Hoe komt het dat Mark Rutte nog steeds premier is? Hij pakt ons in met boter en suiker!
  DDS
  0 reacties :

  Een reactie posten