Filmpje! Thierry Baudet ontmantelt onzin-duurzaamheidsverhaal partijkartel: 'Het is allemaal kolder en kán helemaal niet'

Datum:
 • zaterdag 4 maart 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Al dat verduurzamen is kolder.  Filmpje! Thierry Baudet ontmantelt onzin-duurzaamheidsverhaal partijkartel: 'Het is allemaal kolder en kán helemaal niet'


  Toen Thierry Baudet na het debat door een interviewpoppetje van de NOS bevraagd werd over het energiestandpunt van FVD reageerde hij op bijzonder effectieve wijze. Want, zei Baudet, FVD is de énige partij die écht met een alternatief plan komt voor de energiecrisis. Alle andere partijen falen in dat opzicht - ja, óók de partijen die over kernenergie roepen.

  Na het verkiezingsdebat bij NPO Radio 1 (wat wás het toch een onzinnig debat he? Dit werkt natuurlijk helemaal niet op deze manier) kreeg FVD-leider Thierry Baudet mogelijkheid om zijn uitspraken tijdens het debat wat kracht bij te zetten. Ja, geloof het of niet, de kartelmedia lieten hem zowaar even aan het woord. Ongelooflijk. De wonderen zijn de wereld werkelijk nog niet uit.

  Baudet zei tijdens het debat dat 'energieprobleem' heel snel opgelost kan worden. Stap één is alle kolencentrales open. Stap twee is: gas pompen in Groningen. Daarvoor moeten Groningers ruimschoots gecompenseerd worden, en hun woningen moeten aardbevingsbestendig gemaakt worden. Maar er moet gas uit de grond gehaald worden. Anders hebben we, zei Baudet, gewoon een enorm probleem.

  Na het debat voegde hij daar heel duidelijk aan toe dat het 'energiebeleid' van het hele kartel volstrekt bezopen is.

  "Al die partijen willen verduurzamen, zei Baudet. "Die willen allemaal mee in wat zij 'duurzaam' noemen. Alleen dat kán helemaal niet. Het stroomnetwerk kan dat niet aan, je kunt dat niet financieren."

  Dan zijn er zogenaamde 'oppositiepartijen' die kernenergie willen gebruiken. Ook dat slaat op korte en middellange termijn nergens op, aldus Baudet. "Op z'n vroegst kun je over tien, vijftien jaar een begin hebben van een prototype voor een nieuwe kerncentrale. We moeten gewoon nú iets doen voor de energierekening. De enigen die daar een realistisch alternatief voor hebben, dat zijn wij," legde de FVD-leider uit.

  "Het Groninger gasveld dus," reageerde het NOS-spreekpoppetje die Baudet een paar vragen stelde na het debat. Ja, zei Baudet, "én de kolencentrales. Heropen de schoonste en de beste kolencentrales. Die staan in Nederland."

  Natuurlijk kon het NOS-meisje het niet laten om vervolgens quasi-bezorgd over "de toekomst" te vragen (want fossiele brandstoffen zijn SlEcHt!!!1!!). De reactie daarop van Baudet was ijzersterk. "En de toekomst zal goed zijn als we dat doen. Want er is geen klimaatprobleem. Er is nauwelijks opwarming. Er is hoogstwaarschijnlijk helemaal geen menselijke impact op het klimaat."

  "Het is," zei hij, "allemaal kolder. Net zoals het Coronaverhaal allemaal kolder was."

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Zo is het. En ja, het is bijzonder vermakelijk dat het NOS-poppetje op passief-agressieve wijze "en de toekomst?" eruit gooide na Baudets eerste antwoord. Ze kunnen het écht niet laten om mee te gaan in het hele kolderieke verhaal over de mensheid die zo, hop, even het hele klimaat totaal verandert omdat we - niet schrikken - leven en ons ontwikkelen (brrr!),

  Hoe dan ook, Baudet heeft natuurlijk honderd procent gelijk. Het verhaal van de klimaatgelovigen slaat nergens op én Nederland heeft behoefte aan energiemaatregelen die nú effect sorteren. En dan heb ik het niet over subsidies (over sigaren uit eigen doos gesproken), maar over manieren om zélf relatief goedkope energie op te wekken. Kolencentrales en gas dus.

  Volg mij op Twitter.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten