door Jo Nova 22-3-2023


De expert-wetenschapsbubbel is gebarsten. Uit nieuwe peilingen blijkt dat 60% van de Amerikaanse kiezers het erover eens is dat klimaatverandering een religie is en niets met het klimaat te maken heeft.

Nog schokkender is dat 47% van de Amerikaanse kiezers het er helemaal mee eens is.

Het is een blamage voor de priesters van de klimaatwetenschap. Hun macht hangt af van mensen die geloven “wij zijn de wetenschap”, en de wetenschap is heilig. Maar het gerucht gaat dat de experts meer sombere profeten zijn dan gedisciplineerde onderzoekers. En als het idee eenmaal is gezaaid, gaat het niet meer weg. Mensen die het niet eerder opmerkten, zullen plotseling de mislukte voorspellingen zien, de ijstijd die nooit kwam, de droogtes die overstromingen worden en de sneeuw die kinderen niet zouden kennen. Mensen zijn uitstekend in het matchen van patronen, geef ze gewoon het juiste patroon om naar te zoeken…

Dit is een idee dat nauwelijks is genoemd in de reguliere tv, maar toch is de helft van het land al voor 100% verkocht.

Onlangs sprak Vivek Ramaswamy over de klimaatreligie op Fox News, en dus vroeg Rasmussen de gokkers. En dus heeft de keizer geen kleren – zes op de tien zijn het erover eens dat “Klimaat een religie is”.

Vivek Ramaswamy op FoxNews:

…de klimaatreligie heeft eigenlijk niets met het klimaat te maken. Het draait allemaal om macht, controle, heerschappij en excuses aanbieden voor Amerika’s eigen succes. En de reden waarom is dat deze religie de andere kant op kijkt als PetroChina de projecten oppikt die Amerikaanse bedrijven laten vallen. De laatste keer dat ik het controleerde, was het de wereldwijde klimaatverandering, en het staat ook vijandig tegenover kernenergie, wat echt bizar is, want dat is de beste vorm van koolstofvrije energieproductie die de mensheid kent.

Deze Rasmussen-vraag is kryptoniet.

Er is geen poespas rond de vraag, geen dubbelzinnigheid, geen voorbehoud:

“Bent u het eens of oneens met deze stelling: klimaatverandering is een religie geworden die eigenlijk niets met het klimaat te maken heeft en echt gaat over macht en controle?”

AKKOORD – per partij

  • DEM: 45%
  • IND:  59%
  • GOP: 79%                       Alle kiezers: 60%

Zelfs bijna de helft van de democraten is het daarmee eens. Is er iets dat beter laat zien dat democratie niet meer over kiezers gaat? Er zijn geen stemwinnaars die het klimaatgeloof opdrijven, in plaats daarvan is er een enorme onaangeboorde zee van kiezers die denken dat klimaatverandering oplichterij is. Ze willen iemand om op te stemmen, niet een politicus die zegt dat hij minder zal liegen dan de ander.

Duidelijke vragen leiden tot duidelijke antwoorden

In een wereld van slappe enquêtes zal alleen al het zeggen van de flagrante bloedende waarheid in volledige technicolor een sterkere respons opleveren dan rond de hete brei te blijven draaien. Soms lokt het stellen van de vraag al het antwoord uit. Hoeveel mensen hoorden de vraag en reageerden – oh ja, nu je het zegt …

De laatste opiniepeiling in de wereld van enquêtes was eind 2015, toen Donald Trump dat “klimaatverandering een totale hoax is”.

Nu is de helft van de kiezers zo cynisch dat ze denken dat de media hen actief proberen te misleiden. En de meme is zelfs nog gevaarlijker omdat hij dichter bij de waarheid ligt – “klimaat is een religie” omvat niet alleen de hoax, maar verklaart ook de blinde passie van de tieners die soep en lijm gooien. Het zijn geen hoaxers, het zijn gewoon misleide kinderen.

Discrediteren

Al 30 jaar lang heeft het Climate Crisis Team gesproken over de duistere invloed van het geld voor fossiele brandstoffen, alsof het de natuurkundige wet van Gore was, en het werkte om onoplettende mensen af te schrikken van sceptische punten. Maar nu draaien de rollen om en zal de verraderlijke suggestie dat “het allemaal om macht, controle en geld draait” net zo goed werken tegen degenen die zich nooit hebben uitgesproken om het uitschelden en demoniseren van andere wetenschappers te stoppen.

Ze hadden de wereld kunnen vertellen dat er geen heilige koeien in de wetenschap zijn, maar in plaats daarvan hebben ze de koeien gemaakt – “er is een consensus!”. Ze hadden kunnen zeggen dat wetenschap geen religie is omdat er geen bijbel is, maar in plaats daarvan hielden ze IPCC-rapporten omhoog, zoals The Word of Mother Nature. In plaats van te discussiëren met sceptici, met hun overweldigende bewijzen, noemden ze hen ontkenners en vluchtten ze de kamer uit.

97% Van de klimaatwetenschappers deed alsof wetenschap een religie was.

The creed of the global warming craze,
Can cause illness like mental malaise,
While its arrogant dons,
Pose as climate icons,
As false mentors fool young proteges.

Ruairi

***

Bron hier.

***