Caroline van der Plas: 'Als ik in het kabinet zat zou ik hier mijn conclusies aan verbinden'

Datum:
 • donderdag 16 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  opstappen


  Redactie 16-3-2023   Caroline van der Plas: 'Als ik in het kabinet zat zou ik hier mijn conclusies aan verbinden'

  Voor de camera's van de NOS heeft Caroline van der Plas gisteravond gezegd dat ze vindt dat de regeringscoalitie een einde moet maken aan het kabinet. "Als ik in het kabinet zat," zei ze, "zou ik hier mijn conclusies aan verbinden." Met andere woorden: opstappen.

  Maar ze ziet tot haar eigen grote verbazing dat de coalitiepartijen heel rustig reageren. Alsof ze eigenlijk gewoon op dezelfde voet willen doorgaan. Rutte en Kaag hadden het tijdens hun verkiezingstoespraak allebei over dat het belangrijk is om 'verantwoordelijkheid' te nemen en om 'oplossingen te vinden voor moeilijke problemen' en meer van zulke cliché's.

  Wat de BBB-leider betreft is dat niets meer of minder dan een klap in het gezicht van de kiezer. Die heeft namelijk duidelijk gemaakt, zei ze, dat ze klaar zijn met het kabinetsbeleid. Dat ze zich niet gehoord voelen. Dat ze een heel andere politiek willen - één die werkelijk inclusief is, en niet alleen voor de achterban van de zittende macht en linkse partijen. Een politiek die er ook is voor inwoners van het platteland. Daar zijn er nogal wat van, zoals we gisteren zagen, meer dan die Randstedeling soms lijken te denken.

  Abonneer je op de Substack-nieuwsbrief van onze hoofdredacteur. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!

  Helaas moeten we er wel ernstig rekening mee houden dat dit kabinet helemaal niet weggaat. De toon van Kaag en die van Rutte was heel... positief gisteravond. En Jesse Klaver en Attje Kuiken waren ronduit euforisch. De kans is groot dat er achter de schermen al deals zijn gemaakt.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten