Amsterdam verwelkomt Romeins afval met open armen terwijl boeren het veld ruimen

Datum:
 • woensdag 29 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Het afval zal per trein, bestaande uit 16 speciaal bestemde wagons, van Rome naar het AEB in Amsterdam worden vervoerd.  Amsterdam verwelkomt Romeins afval met open armen terwijl boeren het veld ruimen


  Amsterdam verwelkomt Romeins afval met open armen terwijl boeren het veld ruimen

  Oh, wat een glorieuze dag voor het milieu! Terwijl onze hardwerkende boeren gedwongen worden hun deuren te sluiten vanwege die vermaledijde stikstofuitstoot, heeft het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam een briljant idee: laten we gewoon huisvuil uit Rome importeren en verbranden! Want wie houdt er nu niet van een lekker fikkie stoken?

  De geniale oplossing van het AEB heeft uiteraard niets te maken met het feit dat ze geld ontvangen van de Romeinse vuilophaaldienst - ongeveer €180.000 per week - voor het verwerken van hun afval. Nee, dit is louter een 'dankbare bijdrage' aan een groot afvalprobleem in een Europese stad. Wat een nobele daad!

  Het afval zal per trein, bestaande uit 16 speciaal bestemde wagons, van Rome naar het AEB in Amsterdam worden vervoerd. Als dat geen mooie toevoeging is aan het landschap, dan weten we het ook niet meer. De verbranding van het afval levert energie op voor huishoudens en bedrijven, wat uiteraard veel beter is voor het milieu dan wanneer het afval in Rome zou blijven liggen.

  Uiteraard zijn er enkele zure reacties op sociale media, zoals die van Sander van Dam die schrijft: "Beste boeren van Nederland, zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om te stoppen met het uitstoten van schadelijke stoffen? Dan gaan wij lekker afval uit Italië importeren en het hier in de fik steken. Groetjes uit Amsterdam."

  En FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen voegt daar aan toe: "En ondertussen ons wijsmaken dat er een 'stikstofcrisis' is! 😂"

  Maar ach, wat weten zij nou van het milieu en duurzaamheid?

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Kortom, terwijl onze boeren het zwaar te verduren hebben door stikstofbeperkingen en sluitingen, staat Amsterdam te popelen om haar rol op te eisen in de wereld van afvalverwerking en verbranding. Het is een bijzondere tijd om te leven, waarin de stikstofcrisis zogenaamd alles op zijn kop zet, maar het verbranden van geïmporteerd afval uit Rome de hemel in wordt geprezen. Wat een ironische wending van zaken!

  DDS


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Waarschijnlijk te ingewikkeld voor veel mensen om in te zien dat ze linksom of rechtsom gen..id worden door dit kabinet.

  Een reactie posten