Voor klimaatterroristen duidelijk: Opwarming oorzaak voor extreme kou

Datum:
 • donderdag 2 februari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Historische records minimumtemperaturen  Voor klimaatterroristen duidelijk: Opwarming oorzaak voor extreme kou


  (Door: Daniel Matissek – Vertaling: E.J. Bron)

  De aanhangers van de religie van door CO2 veroorzaakte aardopwarming zouden op dit moment eigenlijk een moeilijke tijd moeten hebben: Europa en Azië worden door een enorme koudegolf overrompeld, die alle horrorprognoses over een gevaarlijke aardopwarming tegenspreekt. In de Alpen en het vlakke land valt enorm veel sneeuw en er zou zelfs een arctische winter dreigen. Maar dat de natuur niet meewerkt aan hun prognoses, interesseert de klimaat-sekte weinig: die schudt gewoon de passende modellen uit de mouw – volgens welke de kou eveneens bewijs van de aardopwarming is.

  In Oostenrijk heerste in de afgelopen weken een sneeuw-chaos, waardoor vooral Karinthië en Stiermarken getroffen werden. Daar zaten tijdelijk bijna 10.000 huishoudingen zonder stroom. Straten waren door omgevallen bomen geblokkeerd, scholen moesten op veel plaatsen gesloten worden wegens instortingsgevaar door sneeuw. Er werden crisisteams bijeengeroepen, de brandweer moest honderden keren uitrukken voor reddingsacties, vooral bij auto-ongelukken. De steden Klagenfurt en Villach waarschuwden om geen gebruik te maken van openbare parken, bossen en wandelwegen. In het gebied Unterkärnten adviseerde de politie automobilisten om alleen maar autoritten te ondernemen die absoluut noodzakelijk zouden zijn.

  Winter in het Middellandse Zeegebied

  Maar ook in zuidelijker delen van Europa is een winter uitgebroken die zijn gelijke zoekt: zelfs in het vakantieparadijs Mallorca is sprake van een koudegolf met heftige sneeuwval – zelfs tot in de op zeespiegelniveau liggende hoofdstad Palma. In Italië sloegen de kou en de sneeuw tot in het diepste zuiden, Sicilië, toe. In de provincie Rimini viel zelfs twee meter sneeuw. De autoriteiten waarschuwden voor lawinegevaar. In Perugia moesten straten afgesloten worden, omdat de sneeuwmassa´s niet verwijderd konden worden.

  Ook in Afrika is de witte pracht een zeldzame bezoeker geworden: in de Algerijnse kuststad Annaba sneeuwde het voor het eerst sinds 15 jaar. De Het extreme weer zijn deel van een koudegolf, die het hele noordelijk halfrond teistert: een maand geleden al, rondom Kerst, werden de VS door de ergste inval van de winter sinds decennia getroffen, waarvan meer dan 50 mensen het slachtoffer werden.

  Historische records minimumtemperaturen

  Deze meedogenloze koudegolven blijven echter niet tot het westelijk halfrond beperkt: de omstandigheden in Azië zijn deels nog heftiger. Zo registreerde de Chinese stad Mohe met -53 graden Celsius een absoluut historisch koude-record. In Afghanistan werden minstens 120 mensen het slachtoffer van temperaturen tot -34 graden Celsius. Er zouden ook 70.000 nuttige dieren door de kou zijn omgekomen. Ook Japan lijdt onder hevige sneeuwstormen, die al talrijke doden geëist hebben. Er moesten honderden vluchten worden geschrapt, talrijke wegen zijn op dit moment niet te gebruiken. Gelijksoortige extreme toestanden heersen ook in Korea.

  Dit alles wat er gebeurt, zou volgens de prognoses van “de serieuze klimaatwetenschappers”, beter gezegd van de gekochte PR-wetenschappers, die voor deze beweging al 20 jaar lang een alarmstemming verbreiden, helemaal niet mogen voorkomen. Uiterlijk met het oog op een dergelijke enorme, de halve wereld betreffende koudegolf, die deels nooit gemeten minimumtemperaturen met zich meebrengt en zelfs subtropische en mediterrane vakantielanden niet spaart, zou ieder mens met een beetje verstand uiterlijk nu moeten doen twijfelen aan het onophoudelijk gesponnen sprookje van de aardopwarming als grootste probleem van de mensheid.

  Lachwekkende verklaringspogingen

  In de blijkbaar zelfs in verlegenheid gebrachte media worden de invallen van de winter weliswaar vermeld, maar dat ze compleet tegenstrijdig zijn aan datgene dat ze anders dagelijks prediken, wordt meestal verzwegen. In het programma “hart aber fair” van de ARD moest het onlangs eigenlijk om een afscheid van sneeuw en wintersport in de Alpen gaan. Omdat de actuele weersituatie daar niet echt bij wilde passen, mocht toen de meteoroloog van de zender, Sven Plöger, over selectieve meetwaarden van Oud & Nieuw zwetsen. Die zouden een veel te warme gemiddelde temperatuur hebben getoond en op de aardopwarming hebben gewezen – terwijl, let wel, buiten de studio´s de halve wereld in sneeuw en ijs verzinkt.

  En als er helemaal niks meer helpt, probeert men gewoon inhoudsloze verklaringen dat zelfs de extreme kou nog een bewijs voor de aardopwarming zou zijn, omdat er uiterst complexe meteorologische of andere krachten aan het werk zouden zijn. Op dit moment brengt men – met het oog op de in februari dreigende arctische toestanden – de zich verschuivende atmosferische noordpool werveling in het spel.

  Weer alleen een indicatie voor klimaatverandering als het in het plaatje past…

  Zo argumenteert in ieder geval op dit moment een groot deel van de wetenschapsgemeente die horig is aan de klimaatzwendel in de sociale media, en bespot iedereen die verschillende weergebeurtenissen en temporaire koudegolven zouden aanhalen om het geloofsprincipe van de door de mens veroorzaakte opwarming van de planeet te ontkennen. Grappig: diezelfde mensen vinden het anders geen enkel probleem om bij hun prognoses passende weergebeurtenissen, ook al zijn ze nog zo lokaal beperkt (overstromingsrampen in het Ahrdal of in Pakistan, tornado´s in wijngaarden, hagelbuien midden in de zomer), voorbodes van de “klimaatverandering” te noemen.

  En ook al is het buiten nog zo koud: dat hitteperiodes, droogten, het smelten van alle gletsjers enz. het enige plausibele toekomstscenario blijven, mag in ieder geval nooit betwijfeld worden. Daarvoor is deze ideologie ook veel te lucratief geworden – voor talloze belangengroepen en profiteurs, die in naam van de “klimaatopwarming” bereid zijn om de moeizaam met hard werken bereikte welvaart van hele delen van de aarde op te offeren. Zoals vroeger de zogenaamd komende IJstijd de knaller was, is het nu de aardopwarming. Om het even hoe koud het buiten is.

  Bron:
  auf1.info
  Door: Daniel Matissek

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten