Nog schadelijker dan verwacht: Giftig fijnstof van windturbines

Datum:
 • zaterdag 11 februari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Er komen steeds meer milieuonvriendelijke, gezondheidsbedreigende en negatieve eigenschappen van windenergie aan het licht – maar de Duitse regeringspolitiek in haar permanente groene manie trekt zich daar niets van aan:


  11-2-2023


  Zij laat zich niet afschrikken en houdt vast aan haar massale uitbreiding van het aantal geïnstalleerde windenergie-eenheden. De laatste onderzoeksresultaten, die nu ook de milieuvervuiling door fijnstof en giftige chemicaliën van de turbines aantonen, zullen daar waarschijnlijk niets aan veranderen.

  Doordat de windturbines voortdurend worden blootgesteld aan de erosie van wind, regen, hagel en sneeuw, slijten de beschermende afdichtingen op de masten en rotoren permanent weg; bovendien verslijten de bladen van de rotoren, die onder andere van polyester zijn gemaakt. Het milieueffect van deze geleidelijke tekenen van gebruik en slijtage is immens: een windturbine van 4 megawatt alleen al produceert 180 kilogram fijnstof per jaar, schrijft Daniel Matissek.

  Ernstige schade aan kinderen

  De micro- en nanodeeltjes bevatten onder meer de zeer kankerverwekkende stof bisfenol A. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen de lever, de stofwisseling, het immuunsysteem en de ontwikkeling van kinderen ernstig aantasten. De permanente verlaging van de minimale afstandslimieten tot woongebieden in Duitsland stelt miljoenen mensen bloot aan een onberekenbaar gezondheidsrisico dat opzettelijk wordt genegeerd en geheim gehouden.

  De klimaatzwendel wordt zo een voorwendsel voor een concrete, uiterst reële dreiging voor de bevolking. Want los van het feit dat zelfs een miljoen windturbines bij windstilte geen stroom kunnen opwekken, is de geplande uitbreiding beslist schadelijker voor de gezondheid en het milieu dan de vermeende klimaatcatastrofe.

  Gevaar voor vogels, vleermuizen en insecten

  Al in 2018 bleek uit een studie van Harvard University dat windenergie de uitstoot vermindert. Tegelijkertijd leidt dit echter tot een enorme verandering van het microklimaat door de temperatuurstijging in de buurt van de windparken. Daarnaast lopen er grootschalige studies (metastudies) om te bepalen in hoeverre een toenemend aantal windturbines de atmosferische circulatie dicht bij de grond verandert en mogelijk verantwoordelijk is voor ernstige gevolgen voor weersomstandigheden (droogtes, windstiltes). . De effecten van de massale windturbines op de complexe ecologische systemen worden minstens zo verkeerd begrepen als de modellen van het klimaatfraudekartel.

  Los daarvan betekent de massale expansie van deze energiebeleidswaanzin ook de doodstraf voor enorme aantallen insecten, vogels en vliegende zoogdieren – met ernstige gevolgen voor het toch al versnelde uitsterven van soorten. Alleen al in Noord-Duitsland zouden jaarlijks ongeveer 8.500 buizerds en 250.000 vleermuizen het slachtoffer worden van de rotoren van windturbines.

  Scholz’ vijfjarenplannen

  De catastrofale gevolgen voor mens, dier en milieu die de plannen van de federale regering zullen hebben, zijn nauwelijks te overzien. Om het klimaat te redden wordt het milieu vernietigd en worden mens en dier in levensgevaar gebracht. Maar onverschrokken kondigde bondskanselier Olaf Scholz zojuist een verdere enorme uitbreiding van windenergietechnologie aan .

  Tegen 2030 zullen er volgens Scholz elke dag “vier tot vijf windturbines” worden geplaatst (!). De vooruitgang moet worden gecontroleerd in de stijl van socialistische vijfjarenplannen. “We pakken de uitbreiding met militaire precisie aan: we stellen momenteel een tijdschema op van wanneer nieuwe centrales moeten worden gebouwd, zodat we onze doelen voor 2030 kunnen bereiken”, legt de bondskanselier uit.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen

  Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:

   

  • TAGS

  3 reacties :

  Dekker zei

  Windturbines zijn een geweldige manier om het geld van de gewone man over te hevelen naar het Groot Kapitaal, of is er iemand van mening dat Vattenfall en andere multinationals ook maar iets op hebben met mens en natuur? Als je zoals Vattenfall met 2 centrales behoort bij de 10 grootste vervuilers van Nederland en dan miljarden subsidie van Rutte/Kaag ontvangt dan kunnen we er zeker van zijn dat er op mega wijze gefraudeerd wordt met de belastingopbrengsten van de gewone mensen. Als we dan ook nog weten dat de op 1 na grootste vervuiler van Nederland, de "Koninklijke" (wat stelt die titel nog voor?)SHELL, 3 miljard subsidie van de Overheid krijgt om de door hen zelf veroorzaakte Co2 uitstoot in de Noordzee onder de zeebodem te injecteren , dan kunnen we begrijpen dat het 1 grote corrupte bende is in Nederland, aangespoord door de EU in Brussel.

  Anoniem zei

  Als de groene klimaatwappies dit ter ore komt dan worden er de komende tijd de nodige molentjes afgebrand of omgekapt. Het is inderdaad een gods geslaagde boel. De windmolens lekken ook het inerte gas sf6, veroorzaken giftig fijnstof en na 10 jaar worden de wieken massaal in de grond gestopt. Omdat niemand weet hoe je die troep moet afbreken of kunt recyclen.
  De green deal van de eu is de grootste miskleun van deze eeuw.
  Eigenlijk is de eu zelf een miskleun geworden door verkeerd beleid en corrupte belangenverstrengeling. Er wordt met miljarden gestrooid maar er wordt niets concreets opgelost. Asiel,milieu, oorlog de eu werkt zich toe naar een dictatuur waarin de leiders carte blange van de machrpt naar zich toetrekken

  Anoniem zei

  Om de vleermuizen te ontzien aan een dodelijke aanvaring met een windmolen zou men op elke molen een ultrasoon stoor geluid kunnen uitzenden in pulsen als gevaarbaken.

  Een reactie posten