Kijk: Oxfordshire ontkracht ‘complottheorieën’ over klimaatlockdown in ‘dystopisch’ filmpje

Datum:
 • zaterdag 4 februari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  De graafschapsraad van Oxfordshire heeft een filmpje gepubliceerd over wat zij ‘verkeersfilters’ noemt.


  Robin de Boer 4-2-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:12

  De graafschapsraad van Oxfordshire heeft een filmpje gepubliceerd over wat zij ‘verkeersfilters’ noemt. Een oppositieraadslid heeft het filmpje vergeleken met een ‘gijzelvideo’.

  Voorzitter van de raad Liz Leffman zegt in de video dat de ‘complottheorieën’ in de landelijke media ‘schade veroorzaken’. Ze wil dat er een einde komt aan de verspreiding ervan.

  Er circuleerden berichten waarin beweerd werd dat de stad Oxford opgedeeld zou worden in zes zones en dat inwoners een beperkt aantal keren per jaar hun zone zouden mogen verlaten om ‘global warming’ tegen te gaan.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Opgesloten

  Leffman zei veel telefoontjes en e-mails te hebben gekregen van bezorgde inwoners die bang zijn dat ze in hun huis worden opgesloten. Ook moest de politie eraan te pas komen omdat raadsleden doodsbedreigingen hadden gekregen.

  “We zijn niet van plan om een klimaatlockdown of wat voor lockdown dan ook in te stellen,” beweerde Leffman.

  Raadslid Duncan Enright voegde toe dat zes wegen in Oxford in 2024 worden voorzien van ‘verkeersfilters’. “Dat zullen geen fysieke barrières zijn, geen hekken of elektrische poorten, maar simpelweg verkeerscamera’s die kentekenplaten kunnen lezen.”

  Buitengewoon dystopisch

  Mensen kunnen nog steeds hun geliefden bezoeken door bijvoorbeeld de ringweg te pakken om de buitenwijken te bereiken, zei Enright. Hij voegde toe dat mensen de wegen in de binnenstad zoveel mogelijk zouden moeten vermijden.

  Oppositieraadslid Liam Walker zei dat het filmpje hem deed denken aan een ‘gijzelvideo’. “Het was buitengewoon dystopisch.”

  Als je langs een verkeersfilter komt en je hebt geen vrijstelling of een vergunning, dan krijg je een boete van 70 pond. Voor fietsers, bromfietsers, e-scooters, bussen, busjes, taxi’s en hulpdiensten gelden geen beperkingen.

  Jurist Sietske Bergsma zegt sarcastisch: “Geruststellend filmpje ook.”


  0 reacties :

  Een reactie posten