Het is TE LAAT voor de NAVO om de oorlog tegen Rusland te winnen … hier is waarom

Datum:
 • vrijdag 3 februari 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Terwijl de geprostitueerde propagandamedia absurd beweren dat Rusland zich terugtrekt en de NAVO-strijdkrachten de oorlog in Oekraïne winnen, is de waarheid veel ontnuchterend:


  2-2-2023


  De NAVO heeft de oorlog met Rusland al verloren. Hier is hoe we dat weten:

  Een landoorlog met een grote militaire macht is een lang slepend gevecht dat de aanhoudende uitgave van enorme hoeveelheden munitie vereist: Artilleriegranaten, raketten, patronen voor kleine wapens, enzovoort, schrijft Mike Adams.

  Om deze munitie te kunnen leveren, moet een strijdmacht beschikken over een sterke infrastructuur voor de productie van munitie of over enorme voorraden die de oorlog kunnen voortzetten terwijl de voorraden uitgeput raken. De Verenigde Staten hebben geen van beide. Geen voldoende grote voorraden en geen bestaande infrastructuur voor munitieproductie die gelijke tred kan houden met Rusland, dat soms tot 20.000 artilleriegranaten per dag heeft verbruikt. (Opmerking: de bestaande munitie-infrastructuur in de Verenigde Staten kan niet eens zoveel granaten produceren in een volle maand productie…)

  Zie dit recente artikel van Breitbart.com: Endless Arms Flow to Ukraine Raises Worry over U.S. Military Readiness Against China, waarin wordt gewaarschuwd dat de Amerikaanse precisiegeleide munitie binnen een week op is:

  In een onlangs gepubliceerde analyse van een denktank wordt gewaarschuwd dat de VS in de huidige situatie in minder dan een week zonder precisiegeleide munitie zou komen te zitten in een oorlog met China over Taiwan – een probleem dat auteur Seth Jones een van de “lege bakken” noemt.

  “De Verenigde Staten hebben hun arsenaal traag aangevuld, en het MvD heeft slechts een fractie van de wapens die het naar Oekraïne heeft gestuurd onder contract geplaatst,” schreef Jones, een senior vice-president bij het Center for Strategic and International Studies (CSIS).

  Het ontbreekt de VS aan grondstoffen en arbeidskrachten om op grote schaal munitiefabrieken te exploiteren

  Nog belangrijker, om dergelijke munitie te produceren – zelfs als je de infrastructuurfabrieken hebt die ze kunnen produceren – moet je beschikken over: 1) Grondstoffen (metalen, printplaten, katoenlinters, enz.) en 2) Een personeelsbestand dat voldoende is opgeleid en gemotiveerd om in fabrieken te werken.

  Als u nog nooit hebt gehoord van katoenlinters, dat is een essentieel onderdeel van de productie van artilleriegranaten. De belangrijkste bron is China, en China’s export van katoenlinters ligt momenteel negen maanden achter op schema, waardoor de Duitse munitiefabricage in het gedrang komt. Zoals Nikkei Asia meldt:

  Duitse munitiefabrikanten op een recent defensiesymposium in de buurt van München wezen erop dat de levertijd voor bestellingen van katoenlinters uit China – een belangrijk onderdeel voor de voortstuwingslading van zowel kleine kanonnen als artillerie – is verdrievoudigd tot negen maanden, meldde het Duitstalige dagblad Die Welt.

  Hoewel katoenlinters een basismateriaal zijn dat over de hele wereld wordt geproduceerd en verhandeld, worden in het verslag niet nader genoemde industriële bronnen aangehaald die zeggen dat alle Europese munitiefabrikanten hiervoor afhankelijk zijn van China.

  De enorme knelpunten in de grondstoffenvoorziening “betreffen vooral munitie en speciaal staal,” vertelde Wolfgang Hellmich, de spreker voor defensiezaken van de regerende sociaaldemocratische partij (SPD) in het parlement, aan Nikkei Asia …

  Het ontbreekt de Verenigde Staten aan binnenlandse grondstoffenproductie en aan een betrouwbare, goed opgeleide binnenlandse arbeidspool. Jonge Amerikaanse mannen en vrouwen die traditioneel in wapenfabrieken zouden hebben gewerkt, zijn überhaupt niet meer geïnteresseerd om te werken. Het arbeidsethos van Amerika is volledig vernietigd, en de meeste Amerikaanse jongeren verwachten geld van het Universeel Basisinkomen / stimuleringsgeld te ontvangen en uitsluitend te functioneren als consumenten in de samenleving, niet als producenten.

  Het Pentagon kondigde onlangs aan dat het de productie van artilleriegranaten met 500% zou verhogen, in de hoop op een productie van 90.000 artilleriegranaten per maand. Dit werd breed uitgemeten in de media, maar wat niet in het nieuws kwam is het feit dat de fabrieken om deze granaten te produceren niet bestaan en vanaf de grond moeten worden opgebouwd. De bouw van de fabrieken zal naar verluidt twee jaar in beslag nemen, ervan uitgaande dat alles volgens plan verloopt (wat nooit het geval is). Ergens nadat deze fabrieken zijn gebouwd en getest, kan er extra munitie worden geproduceerd. Waarschijnlijk zal dit eind 2025 of 2026 beginnen. Het probleem met dit plan is natuurlijk dat Rusland Oekraïne dit jaar (in 2023) waarschijnlijk zal verslaan, omdat Rusland nu al de capaciteit heeft om deze grote hoeveelheden munitie te produceren.

  De VS en de NAVO, met andere woorden, zouden de munitieproductie kunnen opvoeren om in 2025 of 2026 oorlog te voeren, maar niet in 2023 of zelfs 2024. Dit betekent dat Rusland een enorme kans heeft om Oekraïne te verslaan en de NAVO de laan uit te sturen, lang voordat de NAVO de munitie bij elkaar kan scharrelen om een echte bedreiging te vormen voor de Russische strijdkrachten.

  De productie van Javelin-raketten zal nog jaren duren… en hun ontwerp is al tientallen jaren oud

  Javelin antitankraketten, waarvan de voorraden in de VS zijn uitgeput omdat de meeste ervan naar Oekraïne zijn verscheept, moeten ook door Lockheed Martin in productie worden genomen. Maar de directeur van Lockheed Martin lijkt geen solide idee te hebben van hoe lang het zal duren om er slechts 4.000 per jaar te produceren – een kleine fractie van wat nodig zou zijn om een landoorlog te voeren met een grote militaire macht als Rusland. Zoals gemeld door DefenseNews.com:

  Lockheed Martin wil de productie van Javelin antitankraketten bijna verdubbelen van 2.100 naar 4.000 per jaar, maar daarvoor moet men de toeleveringsketen “aanzwengelen”, aldus de chief executive.

  Nu de VS Javelins uit hun eigen militaire voorraden sturen naar de strijd van Oekraïne tegen Rusland, voert Lockheed de Javelin-productie op, maar het kan nog wel een paar jaar duren voordat het doel is bereikt, zei Jim Taiclet zondag in “Face the Nation” van CBS.

  “We streven ernaar om de productie op te voeren tot 4.000 per jaar, en dat zal een aantal maanden duren, misschien zelfs een paar jaar, omdat we onze toeleveringsketen ook op gang moeten krijgen,” zei Taiclet. “We denken dat we de capaciteit binnen een redelijke termijn bijna kunnen verdubbelen.”

  Is het dus maanden of een jaar? En zelfs als dit doel van 4.000 per jaar is bereikt, lost het niet het probleem op dat de Javelin antitanksystemen gebaseerd zijn op een decennia oud ontwerp, waardoor ze minder indrukwekkend zijn tegen moderne Russische tanks.

  Een ander probleem is dat de huidige inventaris van Javelin-raketten grotendeels is verlopen, waardoor ze niet meer voldoen. Vaak vuren ze hun stuwraketten niet af en ploffen ze gewoon op de grond. Dat komt omdat ze interne batterijen bevatten, en die batterijen hebben geen stroom meer.

  Vloeken-waarschuwing voor deze video met Javelin mislukkingen:

  Elke Javelin antitankgranaat bestaat uit 250 microprocessoren, aldus Defense News. Veel daarvan komen van buiten de VS, dus waarschijnlijk uit Taiwan of andere Aziatische landen. Taiwan staat op het punt te worden aangevallen door China, wat vrijwel zeker zal leiden tot een marine-embargo tegen de eilandnatie, waardoor de export van microchips wordt geblokkeerd. Dit betekent dat de Amerikaanse Javelin-productieketen tot stilstand komt.

  Verbazingwekkend genoeg heeft niemand in het Pentagon de moeite genomen om binnenlandse bronnen voor kritieke munitieonderdelen veilig te stellen.

  En het is te laat om in de nabije toekomst nog een geheel nieuwe toeleveringsketen op te zetten, aangezien voor dergelijke ingrijpende veranderingen vele jaren nodig zijn.

  Rusland daarentegen wordt al sinds minstens 2014 gedwongen zijn binnenlandse toeleveringsketen uit te bouwen, toen er zware economische sancties tegen het land werden ingesteld. De sancties van 2022, waardoor Rusland werd afgesneden van het SWIFT-systeem voor financiële transacties, dwongen Rusland verder om bijna uitsluitend te vertrouwen op binnenlandse leveringen van ijzererts, staal, aluminium, koper, microchips, kruit en meer. Als gevolg daarvan ligt Rusland minstens een decennium voor op de VS wat betreft de binnenlandse aanvoer van munitiecomponenten.

  De Verenigde Staten zouden met andere woorden een decennium nodig hebben om hun militaire toeleveringsketens zodanig te herstructureren dat zij op betrouwbare wijze grote hoeveelheden munitie in eigen land zouden kunnen produceren. Maar voordat dat ooit werkelijkheid zou worden, zouden groene demonstranten proberen de mijnen te sluiten die nodig zijn om grondstoffen in eigen land te verwerven: Kobalt, koper, aluminium, nikkel, magnesium enzovoort.

  In feite zijn de Verenigde Staten van Amerika niet langer in staat om in eigen land munitie te produceren op de schaal die nodig is voor een langdurige oorlog met een serieuze militaire macht: China, Rusland of anderszins. De VS en de NAVO hebben deze oorlog met Rusland al verloren, nog voor hij volledig is geëscaleerd. Er is gewoon niet de toeleveringsketen en de productie-infrastructuur om zo’n oorlog in de echte wereld te voeren, en daarom vertrouwt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op nepnieuws-propaganda en mediacampagnes om het Amerikaanse volk ervan te overtuigen dat ze een oorlog winnen die ze eigenlijk zwaar aan het verliezen zijn.

  Zoals we al vroeg in de bezetting van het Witte Huis door het Biden-regime zagen, kan het Amerikaanse leger niet eens tegen de Taliban vechten zonder te vluchten en miljarden dollars aan materieel achter te laten dat onmiddellijk in handen valt van door de staat gesponsorde terroristische groeperingen.

  Als Amerika niet tegen de Taliban kan vechten, hoe denken we dan Rusland te bestrijden?

  Niets van wat ik hier heb geschreven gaat zelfs maar in op de details van Ruslands technisch superieure hypersonische raketten, meervoudige terugkeerbare ICBM’s, luchtafweersystemen van wereldklasse, superieure artillerie, drones, elektronische oorlogsvoering en meer. Zelfs als de VS en de NAVO tank tegen tank en artillerie tegen artillerie tegen Rusland zouden vechten, zou Rusland nog steeds winnen omdat hun hardware gewoonweg effectiever en betrouwbaarder is.

  Dat is het gevolg van het feit dat het Amerikaanse Pentagon “woke” is en zich richt op transgender-soldaten, opgepompte beha’s voor mannen en crossdressing-feestjes met hoge hakken, in plaats van zich te richten op het opbouwen van een leger dat macht kan projecteren en geopolitieke vijanden kan verslaan. Onder het idiote leiderschap van de top van het Pentagon is het huidige Amerikaanse leger een schaduw van wat het was tijdens Desert Storm. En toen hadden de Irakezen nog geen kernwapens, hypersonische raketten, kamikaze-drones en geavanceerde luchtafweersystemen.

  Ik herhaal: de VS en de NAVO hebben deze oorlog met Rusland al verloren. Het staat al in de kaarten. Nu is het gewoon een kwestie van Rusland dat het slijpende werk van oorlogvoering uitvoert om hun militaire doelen te bereiken. Rusland kan dit conflict alleen verliezen als het zich terugtrekt.

  Die uitkomst lijkt ongelooflijk onwaarschijnlijk.

  Luister naar mijn volledige analyse van dit alles en meer in de Situation Update podcast van vandaag:

  – Damar Hamlin prostitueert zichzelf aan de vaccin pushende American Heart Association
  – De AHA is een Big Pharma front groep die statine medicijnen en vaccins promoot.
  – #Hollywood libtards dreigen te stoppen met het maken van woke films totdat iedereen gevaccineerd is
  – BESTE HOLLYWOOD: WIJ ACCEPTEREN UW VOORWAARDEN!
  – Waarom Hollywoods films slecht zijn: vol met WOKE thema’s en gescript door idioten.
  – EET MEER INSECTEN: Zweeds supermarktketen promoot recepten met meelwormen
  – VS mobiliseert om duizenden tanks naar Oekraïne te sturen
  – Escalatie met Rusland zal leiden tot nucleaire vernietiging van het westen
  – Medvedev waarschuwt NAVO-landen dat ze “tot stof zullen vergaan” als escalatie doorgaat
  – De NAVO-landen lopen JAREN achter op de industriële productie die nodig is om een oorlog te voeren.
  – Amerikaanse en Britse troepen zullen binnen enkele weken zonder munitie zitten.
  – Oostenrijk en Hongarije verklaren GEEN wapens voor #Oekraïne
  – VS wordt weerloos achtergelaten tegen China, er blijft geen binnenlandse verdediging over
  – Amerikanen die $100K verdienen leven nog steeds van loonstrookje tot loonstrookje
  – Hedgefondsmanager waarschuwt voor “mega tinderbox timebomb” crash op komst
  – Veel van de gevaarlijkste steden ter wereld liggen in de VS
  – Amerikaanse ministerie van Financiën zegt dat er geen Amerikaanse fondsen zijn misbruikt in Oekraïne… serieus
  – Kolossale goudaankopen door centrale banken, duizenden tonnen in 2022
  – Gigantische ruimterots bevatten biljoenen dollars aan mineralen (maar wat dan nog?)


  Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER   Volg Frontnieuws op Telegram

  0 reacties :

  Een reactie posten