Hersh over zijn Nord Stream-onthulling: “De waarheid was niet moeilijk te vinden”

Datum:
 • dinsdag 14 februari 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •   Ik vind het verbazingwekkend hoe ze op één lijn liegen, mijn collega´s

  Hersh over zijn Nord Stream-onthulling: “De waarheid was niet moeilijk te vinden”


  (Vertaling: E.J. Bron)

  De legendarische onderzoeksjournalist Seymour Hersh  laat de kritiek van enkele mainstream media op zijn onthullende verhaal over de aanslagen op de Nord Stream pijpleidingen koud. Meer nog, hij beschuldigt de media van ontbrekende competentie in de journalistiek.

  Volgens de legendarische onderzoeksjournalist Seymour Hersh was zijn nieuwste onthullende verhaal, dat aannemelijk maakt dat de CIA voor de vernietiging van de Nord Stream pijpleidingen in september verantwoordelijk was, niet moeilijk te vinden.

  Het zou duidelijk geweest zijn dat de CIA achter de aanslagen zat, anders dan door de meeste media werd bericht, aldus Hersh in een interview met de Amerikaanse radiozender “War Nerd” vorige week woensdag.

  In het interview, zijn eerste sinds de publicatie van het verhaal, werd de met de Pulitzer-prijs onderscheiden journalist ook gevraagd naar zijn anonieme bron, maar daarover wilde hij zich niet uitlaten.

  Als journalist zou het zijn taak zijn om zijn bronnen te beschermen en stand te houden tegen de druk wanneer een verhaal gepubliceerd wordt. Diegenen die hem bekritiseerden wegens het gebruik van anonieme bronnen, antwoordde hij dat zij “het werk een beetje beter zouden moeten begrijpen.”

  Hersh voegde er aan toe:

  Het probleem is dat alles zo goedkoop geworden is. Want nu denken de New York Times en de Washington Post dat een ongenoemde bron een man van de pers, een perssecretaris kan zijn, die hen terloops even iets toefluistert. Ik weet het niet, maar ze lijken geen insiders te hebben.”

  Hij wees er ook op dat de grote nieuwszenders veel dingen niet vertellen over het aanhoudende conflict tussen Moskou en Kiev. Hersh over de berichtgeving:

  De oorlog, die ik ken, is niet de oorlog waarover u leest (…). Ik vind het verbazingwekkend hoe ze op één lijn liegen, mijn collega´s.”

  Hij klaagde er in het gesprek met “War Nerd” over dat veel Amerikaanse media zoals de New York Times, de Washington Post, CNN en MSN volgens hem een front voor het Witte Huis en de regering-Biden zijn geworden.

  Voor hem zou het duidelijk geweest zijn dat bij de aanslagen op de Nord Stream pijpleidingen een NAVO-land betrokken geweest moest zijn. Vooral, aldus Hersh, nadat hoge Amerikaanse vertegenwoordigers, waaronder president Joe Biden, duidelijke dreigingen zouden hebben uitgesproken dat het Russisch-Duitse project “op de een of andere manier” gestopt zou worden wanneer Moskou in februari 2022 troepen naar de Oekraïne zal sturen.

  Hersh wees er ook op dat de hele internationale pijpleidingen industrie zou weten “wie het gedaan heeft”, en dat dit een realiteit zou zijn “waar niemand aan denkt”. “Maar ik heb het gedaan, dus alsjeblieft”, sloot hij af.

  Zowel het Witte Huis als medewerkers van de CIA en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben het bericht van Hersh sinds zijn publicatie heftig afgewezen.

  Ondertussen heeft Moskou een open internationaal onderzoek van de aanslag geëist en gezegd dat het “onmogelijk zou zijn dit zo te laten zonder de daders te vinden en te bestraffen.”

  Bron:
  rt.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten