Gemeenteraad Hollands Kroon geeft opdracht om te kijken naar mogelijkheden permanente fietsverbinding tussen Julianadorp en Breezand

Datum:
 • vrijdag 17 februari 2023
 • in
 • Categorie:

 •  Hollands Kroon - Geen pontje, maar een permanente fietsverbinding tussen Julianadorp en Breezand. Dat is de wens van heel veel inwoners van deze dorpen.   17-2-2023


  Op 5 juli 2022 is deze wens door een initiatiefneemster besproken met de raadsleden tijdens de ideeënmarkt. In november 2022 werd hiervoor een petitie van 580 handtekeningen overhandigd aan wethouder Lilian Peters. Donderdagavond heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met een motie om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn voor deze permanente verbinding. De opdracht aan het college is om samen met de gemeente Den Helder en de provincie om tafel te gaan. 

  De wethouder gaf tijdens de raadsvergadering al aan een afspraak te hebben met gedeputeerde Olthof van de provincie en wethouder Augustijn van de gemeente Den Helder.


  HOLLANDS KROON 

   

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Als het toch wat mag kosten is een magneettrein misschien wel iets. De belasting wat omhoog om de kosten te dekken en de 580 handtekening zetters hebben tenminste wat.

  Anoniem zei

  Wat is het argument van de mensen die een vaste fietsverbinding willen ipv. een pondje? Werkzaamheden? School? Winkelcentra? Strand? Zou het dan niet redelijker zijn gezien de hoge kosten om ook automobilisten gebruik van die verbinding te laten maken die betalen immers wegenbelasting en talloze andere belastingen op brandstof?
  Misschien dat de argumenten van een paar mensen ook eens bekeken gaan worden door Gemeentes en Provincie.

  Een reactie posten