Arbeidsmigranten moeten van Hollands Kroon met spoed uit hotel Molenvaart. Omwonenden klagen over blowen, drankgebruik en foutparkeren

Datum:
 • donderdag 23 februari 2023
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA - Hollands Kroon wil dat er snel een einde komt aan de huisvesting
  van vijftien of zestien arbeidsmigranten in een hotel aan de Molenvaart in Anna Paulowna.

  Adri Klinkenberg 23-2-2023


  Voormalig eigenaar Pieter Kruijff stapte donderdag naar de voorzieningenrechter van de Raad van State om dit te voorkomen. Voorlopig met succes.             

  Rechter Eric Daalder schorste aan het einde van de rechtszitting met een mondelinge uitspraak de dwangsom van dertigduizend euro die de gemeente aan Kruijff heeft opgelegd. De rechter deed dit niet om inhoudelijke redenen, maar wel omdat de gemeente had aangekondigd zo snel mogelijk het bestemmingsplan te willen gaan handhaven. De druk is daarmee even van de ketel. Binnen een paar weken beslist de rechter inhoudelijk of huisvesting van seizoenswerkers aan de Molenvaart wel of niet in strijd is met het bestemmingsplan. De gemeente stelt dat de horecabestemming het niet toelaat. Er zijn ook klachten van omwonenden.


  Achtervolgen


  Kruijff heeft het pand intussen verkocht aan zijn partner. Maar hij zet de zaak bij de Raad van State wel door. Dat gaf donderdag in Den Haag onduidelijkheid of Kruijff nog wel belang heeft. De gemeente wil hem in ieder geval blijven achtervolgen met de dwangsom.


  Lees ook: Arbeidsmigranten ’staan te drinken en maken rotzooi’ voor pand waar ze volgens de gemeente Hollands Kroon niet mogen wonen. ’Vandaag was het opeens keurig netjes en schoon’


  De kamers op de bovenverdieping van het hotel worden gehuurd door NL Realty. Dit bedrijf stelt de kamers ter beschikking aan arbeidsmigranten die werken in de landbouw of bij datacenters. Volgens Kruijffs raadsman Oscar Minjon heeft de toenmalige gemeente Anna Paulowna in 2008 zwart op wit aangegeven dat de huisvesting van buitenlandse werknemers is toegestaan.


  Brief


  Verder is er een brief uit 2019. Daarin zou staan dat er toestemming is zodra de vergunningen op orde zijn. Huurder NL Realty zegt dat logies aan de Molenvaart is toegestaan. Maar de gemeente vindt het allemaal niets te maken hebben met de horecabestemming. En de brief uit 2019 ging over een algemene controle van diverse vestigingen van Agrojobs dat vroeger het hotel huurde.

  Omwonenden klagen bij de gemeente over blowen, drankgebruik, foutparkeren en onveilige verkeerssituaties. Volgens een woordvoerder van NL Realty komt dat bij gewone hotels ook voor. ,,Maar daar kun je de receptie bellen. Die hebben jullie niet’’, antwoordde Daalder.

  Uitspraak volgt.


  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten