World Economic Forum staat in het teken van klimaatverandering, 9,7 kiloton aan uitstoot door privéjets

Datum:
 • zaterdag 14 januari 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Volgende week komen alle elitaire WEF-types weer samen in het Zwitserse Davos.


  Nieuwsredactie DDS 14-1-2022


  Ditmaal staat het elitaire circus voornamelijk in het teken van het tegengaan van klimaatverandering. Verwacht wordt dat er honderden privévliegtuigen richting Davos vliegen, dat zijn er volgens onderzoeksbureau CE uit Delft twee keer zoveel als normaal. Tot zover dus het verbeteren van het klimaat.

  Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat zo’n 500 vluchten op naam staan van mensen die voor het WEF afreizen met hun privévliegtuig naar Davos. Veel van de toestellen komen van ver en daarmee is de uitstoot volgens het onderzoek vier keer zo hoog als normaal. De CO2 uitstoot in de week van de bijeenkomst is hoog en komt neer op zo’n 9,7 kiloton, wat gelijk staat aan de zelfde hoeveelheid uitstoot van 35.000 auto’s die heen en terug zouden rijden vanaf Parijs naar Davos. Wanneer er geen bijeenkomsten zijn van het WEF is de uitstoot drastisch minder en komt het uit op zo’n 2,3 kiloton.

  Een van de alternatieven zou zijn om gewoon gebruik te maken van een commerciële lijnvlucht, waarbij de uitstoot nog altijd een stuk lager is dan bij een privéjet. Die zijn volgens het onderzoek 5 tot 14 keer vervuilend. De trein is de meest schone variant. Een privéjet is in dat geval 50 keer zo vervuilend dan wanneer er gekozen wordt voor reizen met de trein. Maar de elitaire WEF-types hebben daar uiteraard geen boodschap aan en zal ook bij de aankomende editie van het World Economic Forum de vliegvelden in de regio van Davos weer volstaan met de vervuilende privéjets van (invloed)rijke zakenmensen en corrupte politici.

  Het onderzoek van CE Delft is uitgevoerd in opdracht van Greenpeace. De organisatie is ook uitermate ontevreden over de grote hoeveelheid privéjets die richting de aanstaande editie van het WEF in Davos vliegen.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!


  DDS

  2 reacties :

  Anoniem zei

  In Duitsland protesteren actiegroepen tegen de bruinkoolwinning bij het dorpje Lützerath. Het dorp wordt vanwege de bruinkoolwinning met de grond gelijk gemaakt en dat is lang niet het 1e dorp waar dit gebeurt. Merkwaardig is het wel dat de Rood/Groene Duitse Regering die blijft hameren op windturbines en zonnepanelen vanwege het klimaat, de uiterst schone kerncentrales sluit en daarvoor in de plaats bruinkool gaat stoken. Het klimaat beleid is onnavolgbaar voor de rationele burgers, de politiek begrijpt er zelf overigens helemaal niets van, ze volgen slechts de bevelen op van Klaus Swab en zijn WEF, vandaar ook dat het tuig allemaal in Davos huist op het moment, er moeten nieuwe plannen worden gesmeed, want de burgers beginnen de tirannie door te krijgen.

  Anoniem zei

  In Nederland lijmen klimaatactivisten zich vast aan de weg, aan kunstwerken en noem maar op. Dit om aandacht te krijgen vanwege de verschrikkelijke opwarming van de aarde(beweren ze, is niet zo).
  We moeten van het gas af vanwege Co2(is onontbeerlijk voor alle leven op aarde). Echter, de Groenen in Duitsland walsen dorpen plat voor de winning van bruinkool.(vandaar ook de lage grondwaterstand in Oost Nederland. Bruinkool wat vele malen vervuilender is als gas en olie en dan kan het opeens wel gebruikt worden als energiebron voor de ENERGIECENTRALES? Worden we nou in de maling genomen of niet?

  Een reactie posten