Wetenschappelijk instituut: Vermijden van CO2 is dodelijk en vernietigend

Datum:
 • zondag 29 januari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •   “dat het vermijden van CO2, onder elk denkbaar aspect, volledig nutteloos, daarom onzinnig, maar absoluut dodelijk vernietigend is”.

  Wetenschappelijk instituut: Vermijden van CO2 is dodelijk en vernietigend


  (Door: Daniel Matissek – Vertaling: E.J. Bron)

  Sinds jaren verbreiden talloze media, “klimaatonderzoekers”, zelfbenoemde “klimaatredders”, politici en andere belanghebbende kringen het sprookje dat het door de mens veroorzaakte vrijmaken van CO2 praktisch alleen verantwoordelijk zou zijn voor de klimaatopwarming. Alleen de massale reductie van het (levensnoodzakelijke!) gas in de atmosfeer zou de zogenaamde dreigende ondergang van de wereld nog kunnen verhinderen. Critici waarschuwen voor onoverzienbare en dodelijke gevolgen.

  Intussen worden miljarden euro´s en dollars in allerlei soorten CO2-reductieprogramma´s gestoken. Verbrandingsmotoren moeten in de EU tot 2035 afgeschaft worden, CO2 uit de lucht gezogen en zonder evaluatie van de risico´s ondergronds opgeslagen worden, de emissies moeten uiterlijk in het midden van deze eeuw tot nul verminderd worden. Daarvoor worden complete economieën door krankzinnige klimaatvoorschriften aan de rand van de ondergang gebracht.

  Paranoïde fixatie

  Solide wetenschappelijke bewijzen voor al deze ingrijpende oriënteringen worden echter nog steeds niet aangevoerd, en wie aan hun zin en nut twijfelt, ziet zichzelf al gauw bestempeld tot “klimaat-ontkenner” en erger. Daarom durven zelfs diegenen die de ineenstorting van de economische vestigingsplaats Duitsland zien niet meer uit te spreken dat de belangrijkste oorzaak van de meeste globale problemen – economisch, energiepolitiek en sociaal – niet in de “klimaatverandering”, maar in de paranoïde fixatie op de CO2-reductie ligt.

  Dit was ook bij de bijeenkomst van het initiatief “Red onze industrie” op 19 januari in Hamburg waar te nemen. In ieder geval kon men het daar nog eens worden over de eis dat de CO2-reductie langzamer en economievriendelijker zou moeten plaatsvinden – maar in principe onderwerpt de Duitse industrie zich nog steeds en zonder kritiek aan het moderne groen-ideologische dictaat van de demonisering van CO2.

  Absoluut vernietigend”

  Met het oog op deze ontkenning van de realiteit accentueert Michael Limburg in een bijdrage voor het als “klimaat-sceptisch” gestigmatiseerde Europese Instituut voor Klimaat en Energie (EIKE) nogmaals op niet mis te verstane wijze “dat het vermijden van CO2, onder elk denkbaar aspect, volledig nutteloos, daarom onzinnig, maar absoluut dodelijk vernietigend is”. Er zouden namelijk maar twee aspecten zijn: of men zou geloven in de mogelijkheid “van een meet- en herkenbaar klimaateffect van de antropogeen geproduceerde CO2.” Zelfs dan zou diens vermijding echter “nutteloos, onzinnig en vernietigend zijn, omdat de klimaat-gelovigen van deze wereld de rest van de wereld niet in armoede zullen kunnen houden, maar er alleen maar voor zullen zorgen dat de rijken tot nu toe (…), die deze politiek volgen, ook arm worden.”

  Of, aldus Limburg, men zou niet in deze mogelijkheid geloven, maar CO2 zien als datgene dat hij “absoluut” zou zijn: “Namelijk de basisvoeding voor alle biomassa van deze wereld, bovendien slechts in sporen in de atmosfeer voorhanden, verder reukloos, smaakloos en onzichtbaar en tot duidelijk > 8000 ppm ook absoluut ongevaarlijk voor alle levende wezens”. Dan zou ook elke discussie over diens vermijding overbodig zijn. Elk van deze beide aspecten zou de deur echter openen terug in een wereld “toen fossiele energiedragers de motor van elke welvaart waren (…), beetje bij beetje aangevuld met kernenergie”. En daarom zou “deze klimaatwaanzin, aangedreven door vernietigende rattenvangers en hun vaak naïeve, vaak echter ook alleen maar domme ondersteuners, alleen maar tot verwoesting leiden.”

  Bron:
  auf1.info
  Door: Daniel Matissek

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten