"Liegen en bedriegen!" Furieus PVV-Kamerlid Kops dient motie van wantrouwen in tegen minister Adema (Landbouw)

Datum:
 • donderdag 26 januari 2023
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Vandaag heeft in de Tweede Kamer PVV-Kamerlid Alexander Kops een motie van wantrouwen ingediend tegen landbouwminister Piet Adema.


  Michael van der Galien 26-1-2023


  De reden is, natuurlijk, dat Adema gelogen en bedrogen heeft. Hij heeft de Kamer én boeren bewust verkeerd geïnformeerd. En daar mag hij natuurlijk niet mee wegkomen.

  "Op meerdere momenten heeft deze minister bewust cruciale informatie achtergehouden en de Kamer en de boeren keihard voor de gek gehouden," aldus Kops fel. "En gisteren is het er tijdens het commissiedebat niet beter op geworden." Sterker nog, "eigenlijk alleen maar erger. Want hij zei dat hij de Kamer en de boeren niet had geïnformeerd omdat er anders onrust zou ontstaan."


  "Met andere woorden," ging Kops terecht verder, "de minister wist dat het niet deugde. Hij wist dat hij fout zat. Hij wist dat er ellende van zou komen en juist daarom zweeg hij."

  "Dat is natuurlijk onacceptabel," zei Kops. Ook al omdat de boeren zoals gebruikelijk weer "zwaar de klos zijn." De klos omdat de minister bewust, willens en wetens, liegt.

  "Dat is een politieke doodzonde," concludeerde Kops. "Dat kan maar één ding betekenen. Namelijk wégwezen."

  Daarom diende Kops een motie van wantrouwen in:

  Die motie werd gesteund door onder meer Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging. Ongelooflijk genoeg zei Van der Plas dat ze er echt heel lang en serieus over na had gedacht of ze deze stap wel wilde nemen. En, zei ze, ze wilde wel even afstand nemen "liegen en bedriegen." Mevrouw vdp wil het houden bij "de Kamer verkeerd informeren." Bewust. Bewust de waarheid niet vertellen. Bewust de boel zo draaien dat het anders lijkt. Jokken, zeg maar. Maar liegen en bedriegen? Nee, nee, die termen gebruikt ze niet. Want stel je voor dat het kartel boos wordt.

  Hoe dan ook, Van der Plas steunde de motie uiteindelijk dus wél. Op een Deugelijke manier. Maar toch.

  "Het is wel zo dat de Kamer niet genoeg is geïnformeerd, niet is geïnformeerd," aldus Van der Plas. En dat komt heel vaak voor. Het is een beetje schering en inslag aan het worden. En ik vind dat heel ernstig. Als we daar nu niet een statement over maken richting kabinet [...] dan blijft dat doorgaan, en dat is de reden dat ik voor de motie van wantrouwen zal stemmen."

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Blijkbaar heeft Van der Plas het nodig dat ze 'gerespecteerd' wordt door het partijkartel. Prima. Als ze dat zo belangrijk vindt moet ze dat spelletje maar meespelen en net doen alsof 'bewust verkeer informeren' of 'jokken' iets heel anders is dan 'liegen en bedriegen' (dat is het niet: het komt op hetzelfde neer, alleen is het laatste de manier waarop je het beschrijft zonder meel in de mond, Caroline. Zou jou toch bekend moeten voorkomen, als hoegenaamde 'voorvrouwe van de boeren').

  Overigens overleeft Adema dit natuurlijk gewoon. Want de meerderheid in de Tweede Kamer is er allang mee akkoord dat het parlement een wassen neus is; een nepparlement dat alleen nog maar er zit om kiezers de indruk te geven dat volksvertegenwoordigers hun grondwettelijke taken iets van serieus nemen.

  Volg mij op Twitter.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  In een normale democratie waarin nog sprake is van een tot op zekere hoogte van integriteit bij Kamerleden(en Regering uiteraard) zou een liegende en bedriegende minister naar huis gestuurd zijn. Echter in het huidige Nederland is al geen sprake meer van integere politici, behoudens dan enkele uitzonderingen zoals die van PVV, BVNL, BBB, en FVD, dus naar huis sturen van een bedrieger als minister, wat nog niet zo lang geleden nog normaal was, is er niet meer bij. We hebben het gezien bij het laatste toeslagen schandaal waarbij het hele Kabinet op moest stappen en wat was het resultaat van het opstappen? Hetzelfde ongedierte zit er weer en om het nog een heel klein beetje netjes te doen lijken zit het tuig op een ander ministerie. Kennis is ook al niet meer nodig en dat is goed te merken aan de slechte staat waarin Nederland verkeert.

  Een reactie posten