Het valt de NOS ook op: Elite in Davos roept om klimaatbescherming, maar reist met privéjets

Datum:
 • dinsdag 17 januari 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Opvallend dat zelfs de NOS de hypocrieten van Davos nu beschuldigen.


  16-1-2022


  Het valt de NOS ook op: Elite in Davos roept om klimaatbescherming, maar reist met privéjets  Het World Economic Forum-congres in Davos, een bijeenkomst van de elite van de wereld, wordt nu bekritiseerd door zelfs staatsomroep de NOS. De NOS wijst erop dat de deelnemers roepen om iets te doen 'om het klimaat te beschermen,' terwijl ze zelf met privéjets naar Davos zijn afgereisd. Dit is een schrijnend voorbeeld van de hypocrisie van de elite, die het klimaatprobleem aankaart maar zelf geen enkel initiatief neemt om hun eigen bijdrage aan de opwarming van de aarde te verminderen.

  Volgens onderzoek van Greenpeace en CE Delft stootten de privéjets die vorig jaar naar Davos vlogen in totaal 9700 ton CO2 uit, vergelijkbaar met de wekelijkse uitstoot van 350.000 auto's. Dit is niet alleen een aanzienlijke hoeveelheid CO2, maar het is ook verontrustend dat de afstanden die de deelnemers aflegden vaak korter waren dan 750 kilometer, een afstand die ook afgelegd kan worden met de auto of de trein, vindt de NOS in haar artikel.

  De NOS wijst erop dat Davos een treinstation heeft en dat de afstand vanuit Nederland ook afgelegd kan worden op een manier waarbij je niet in een vliegtuig stapt. Dit maakt de keuze van de deelnemers om met privéjets te reizen nog onbegrijpelijker. Als de elite van de wereld echt bezorgd is over het klimaat, zouden ze zichzelf als voorbeeld moeten stellen door verantwoorde keuzes te maken in hun eigen levensstijl en reisgedrag.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Maar helaas is dit niet het geval. De elite van de wereld blijft zich ongegeneerd verrijken terwijl de rest van de wereld lijdt onder de gevolgen van de zogenaamde 'strijd tegen klimaatverandering.' Dit is een schrijnend voorbeeld van hoe onrechtvaardig onze maatschappij is, waar de rijken zich geen zorgen hoeven te maken over de gevolgen van hun daden, terwijl de armen de dupe zijn.

  En met 'armen' bedoelen we natuurlijk: de gewone mens.

  Opvallend dat zelfs de NOS de hypocrieten van Davos nu beschuldigen. Is daar wel toestemming voor gegeven door onze grote vrienden van D66?

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDs

  0 reacties :

  Een reactie posten