Europarlementariër haalt uit naar WEF: "Grootste gevaar voor democratie in de wereld"

Datum:
 • maandag 23 januari 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  De Kroatische Europarlementariër Mislav Kolakusic is van mening dat het World Economic Forum een groot gevaar is voor de vrijheid en democratie.


  23-1-2023


  Volgens Kolakusic is het WEF een "sekte" vol met omgekochte politici.

  In een videoboodschap haalde Kolakusic stevig uit naar het WEF: "Het Wereld Economisch Forum, georganiseerd als sekte van bedrijven, miljardairs en omgekochte politici, is vandaag de dag een van de grootste bedreigingen voor de democratie en de rechtsstaat in Europa en de wereld. De organisatie bestaat uit bedrijven, miljardairs en lobbyisten en politici die met hun geld zijn gekozen, en de oprichter ervan is de beruchte Klaus Schwab."

  Volgens Kolakusic ondermijnt het WEF de normale democratische gang van zaken: "Er is géén groter gevaar voor de rechtsstaat, de democratie en de vrije markt dan deze sekte, wier particuliere financiële belangen voorgaan op de belangen van de mensheid."


  Kolakusic versus de EU
  De Kroatische Europarlementariër Mislav Kolakusic maakte zich eerder ook al grote zorgen over de nieuwe koers van de Europese Unie. Waar het electorale systeem ooit zo was ingericht om alle geluiden binnen de EU te vertegenwoordigen willen de Brusselse leiders nu een systeem optakelen ten gunste van een klein politiek kartel, aldus Kolakusic.

  Kolakusic was aan het begin van zijn ambtstermijn van mening dat de Europese Unie de waakhond was van Europese waarden en de burgerrechten op het continent. Echter heeft hij geconstateerd dat de Brusselse elite de inspraak van Europese burgers nog meer aan banden wil gaan leggen. Een zorgelijke trend, aldus Kolakusic.

  "Het electorale systeem dat nu wordt bedacht is ontworpen voor het bevoordelen van een klein politiek kartel. Een kartel dat helemaal losstaat van de EU-burger."

  Kolakusic probeert samen met andere kritische Europarlementariërs dit plan tegen te gaan door een nieuwe fractie op te richten binnen het Europees Parlement. Echter probeert Brussel zijn plannen al tien maanden lang te traineren. Tot grote frustratie van Kolakusic.

  NieuwRechts


  0 reacties :

  Een reactie posten