blckbx today #127:

Datum:
 • woensdag 18 januari 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  WEF 2023 - Wat gebeurt er nu écht? | Artsen tegen pandemiewet | Zorginfarct dichtbij


  ZIE HIER de uitzending


  Na de kick-off van afgelopen maandag is de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum inmiddels in volle gang. Vandaag vloog een Nederlandse delegatie naar Davos om aan te schuiven en David Boerstra praat ons bij. Coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie zien de Wet Publieke Gezondheid liever eerder dan later goedgekeurd worden, maar volgens o.a. het Artsen Collectief is dit geen goed idee. Dat en meer in blckbx today.


  Woensdag 18 januari 2023

  In de uitzending van vanavond onder andere:

  Na de mislukte poging van minister Ernst Kuipers twee weken geleden om de Eerste Kamer vervroegd bijeen te laten komen, hebben de Eerste Kamerleden zich gisteren gebogen over de Wet Publieke Gezondheid (Wpg). Coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie zien het voorstel liever eerder dan later goedgekeurd, maar volgens o.a. het Artsen Collectief is dit geen goed idee. Dr. Jorine Hammink deelt die bezwaren en vanavond doet ze bij ons haar verhaal.

  - Vandaag werd er in de Tweede Kamer gesproken over de zorggrens die volgens zorgverzekeraar CZ is bereikt. 'Niet iedereen heeft in de toekomst nog zorggarantie', aldus de bestuursvoorzitter van CZ eind vorig jaar. Hierover werd minister Ernst Kuipers om reactie gevraagd, die herkent dat de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg onder druk staat. Arts Lidewij Hoorntje staat bij ons aan tafel en neemt ons mee in wat er in haar ogen nodig is om het zorginfarct, wat nu al op ons af lijkt te komen, te tackelen.

  - Na de kick-off van afgelopen maandag is de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum in Davos inmiddels in volle gang. Vandaag vloog een Nederlandse delegatie naar het Zwitserse bergdorp om aan te schuiven bij wat de één 'een praatclubje' noemt en de ander het belangrijkste evenement van het jaar. Redacteur David Boerstra staat vanavond stil bij de besproken onderwerpen van deze zogenaamde wereldelite.

  Desk: Specialist ouderengeneeskunde dr. Jorine Hammink, chirurg Lidewij Hoorntje en redacteur David Boerstra

  Presentatie: Sanae Orchi


  blckbx today. 18-1-2022

  0 reacties :

  Een reactie posten