Wilders vraagt zich af wanneer men CDA en D66 gaat verbieden na racisme-schandaal

Datum:
 • dinsdag 13 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Gaan ze D66 en CDA nu verbieden?'


  Bart Reijmerink 13-12-2022   Er is binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken sprake van een ingesleten cultuur van racisme, discriminatie en uitsluiting, aldus de conclusie van een onafhankelijk onderzoek. Het departement is de afgelopen jaren bestuurd door respectievelijk het CDA en D66 en dus vraagt PVV-voorman Geert Wilders zich af wanneer men die twee partijen gaat verbieden. Dit omdat de partijen een 'groot gevaar voor de rechtsstaat' zouden vormen. 

  In het rapport worden enkele getuigenissen beschreven van werknemers die last hadden van verbaal geweld, denigrerend werden bejegend en te maken krijgen met verdachtmakingen. ‘Medewerkers hebben er eveneens last van dat zij soms overgeslagen, genegeerd, en buitengesloten worden. Zij ondervinden racistische grappen en lage verwachtingen. Zij ervaren dat een deel van hun witte collega’s hen ziet als ‘de etnische en culturele ander en niet als een volwaardige Nederlander of gelijkwaardige collega’, zo valt te lezen in het rapport.

  Minister Wopke Hoekstra is geschrokken van de bevindingen uit het rapport en stelt dat de conclusies hem diep raken: 'Het verkennend rapport over racisme binnen BZ is pijnlijk en confronterend. Zeker omdat wij internationaal pleiten voor rechtvaardigheid. Wat een aantal collega’s op het departement en de posten wereldwijd heeft ervaren is onacceptabel en dit raakt mij diep. Samen met minister Schreinemacher heb ik de Kamer ge├»nformeerd over de uitkomsten van het onderzoek en hoe BZ met de aanbevelingen aan de slag gaat. We zullen samen met alle collega’s alles op alles zetten om racisme in onze organisatie tegen te gaan', schrijft de minister.

  PVV-leider Geert Wilders vraagt zich naar aanleiding van het rapport af wanneer men gaat pleiten voor een verbod van het CDA en D66: 'Dus het departement dat tot voor kort geleid werd door D66-leider Kaag en nu door CDA-leider Hoekstra staat bol van racisme. Groot gevaar voor de rechtsstaat. Gaan ze D66 en CDA nu verbieden?'

  NieuwRechts

  0 reacties :

  Een reactie posten