Vrienden van Pieter Omtzigt richten nieuwe partij op

Datum:
 • vrijdag 23 december 2022
 • in
 • Categorie:
 •  De nieuwe partij 'Alliantie', opgericht door vrienden van onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, zal komende Provinciale Statenverkiezingen meedoen in drie provincies. 


  Bart Rejmerink 23-12-2022


  Al langer spookt de grote vraag rond door Den Haag of Pieter Omtzigt een eigen partij zal gaan oprichten. Het onafhankelijke Kamerlid geniet een haast ongekende populariteit in het land. Omtzigt wint als ware parlementaire buldog en dossiervreter zowel de harten van linkse als rechtse kiezers. In een speciale peiling van Maurice de Hond, waar een fictieve partij van Omtzigt meedeed, kwam de politicus als de grootste uit de fictieve stembus.

  Het NRC meldt dat een groep sympathisanten en vrienden van Omtzigt een nieuwe politieke partij opgericht hebben. Deze partij wil direct meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart. ‘Alliantie’ is de naam die sinds deze week is geregistreerd bij de provinciale verkiezingsbureaus in Overijssel, Drenthe en Noord-Brabant. Bij de Kamer van Koophandel staat de partij ingeschreven als ‘Vereniging voor het politieke midden’.

  De mensen achter deze partij hebben allemaal banden met het CDA. Daarnaast kenmerkt een zaak hen allen nog meer: ze waren de afgelopen jaren enorm kritisch op de koers van Wopke Hoekstra. Omtzigt ontkent op dit moment enige betrokkenheid te hebben bij deze partij.

  NieuwRechts

  2 reacties :

  Anoniem zei

  ik zal daar niet op stemmen.
  doorzichtige truc om mensen aan het huidige kabinet te binden, via een achterdeurtje.

  Max Q zei

  Quote "De mensen achter deze partij hebben allemaal banden met het CDA. "
  Daar moet iets aan worden toegevoegd: De mensen achter deze partij hebben allemaal banden met het CDA en dus met het WEF !!!!!

  Een reactie posten