Omtzigt: "De burger wordt niet meer serieus genomen"

Datum:
 • zaterdag 24 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Nederland verkeert in een grote bestuurlijke crisis, stelt Kamerlid Pieter Omtzigt in zijn bijdrage aan de Algemene Beschouwingen.


  Marit Nube 24-12-2022


  Het kabinet zoekt niet vooraf maar pas achteraf draagvlak voor zijn beleid, en de burger wordt niet meer serieus genomen. "Het land loopt vast, want de regering laat het land vastlopen," stelt hij. Daarom komt Omtzigt met vijf concrete voorstellen om Nederland op korte termijn te verbeteren.

  "Nederland verkeert in een bestuurlijke crisis, in een beleidscrisis. Het land is jarenlang bestuurd en geregeerd op basis van modellen, emoties en de waan van de dag, maar zonder visie, zonder strategie en zonder doordachte plannen," begint Pieter Omtzigt zijn betoog. Er zijn grote problemen in het land, en dit komt door verkeerd beleid en bestuur.

  Volgens Omtzigt is "het leger werkende armen het snelst groeiende leger van Nederland. Zij werken en moeten kiezen tussen eten en verwarming, en krijgen de schuld en de schulden erbij." Het koopkrachtprobleem in Nederland is zo groot, omdat buurlanden eerder hebben ingegrepen om de energierekening betaalbaar te houden voor lage middeninkomens. En dit komt echt door het kabinet, stelt Omtzigt: "Er waren wel tien plannen van de oppositie voor de zomer, maar de regering wilde wachten tot Prinsjesdag."

  En als het kabinet dan met een plan komt, is dat niet altijd goed. "Bewindspersonen komen wel met ronkende persberichten voor geweldige plannen, maar deze plannen blijven plannen of worden van bovenaf opgelegd. Draagvlak wordt niet gezocht," zegt Omtzigt. Het draagvlak wordt pas achteraf gezocht bij "maatschappelijke partners die welgevallig zijn". Daaruit concludeert het Kamerlid: "Dit is niet langer het land waar ik trots op was. Het land loopt vast, want de regering laat het land vastlopen." 


  NieuwRechts

  5 reacties :

  Bert zei

  En zo denkt Omzigt zelf over het enigszins dragelijk maken voor de bevolking.
  Houd vooral de moties in gaten en hoe Omzigt stemt.
  En dat is altijd hetzelfde als het kartel.
  Een stem op Omzigt, is een stem op het kartel.
  https://ejbron.wordpress.com/2022/12/24/duidelijk-190/

  Bert zei

  https://ejbron.wordpress.com/2022/12/24/duidelijk-190/
  En zie hoe Omzigt er zelf denkt over het enigszins dragelijk maken voor de bevolking, wanneer het gaat om de kosten te verlagen voor de bevolking.
  Een stem op Omzigt is een stem op het kartel.\
  Hou de moties in de gaten en let er op hoe Omzigt dan stemt.

  Anoniem zei

  Wat een schande weer 2,5 miljard voor Oekraïne en het Nederlandse volk blijft achter in armoede en koude !

  De elite sturen bewust aan op een kernoorlog .
  Een wereldwijde kernoorlog lost gelijk het probleem op van onze dictators die zich veilig opbergen in hun onderaardse bunkers. Ze roeien de complete wereld bevolking uit !

  Wat mensen veel te weinig beseffen is: Dat ons land wordt overspoeld met ” vluchtelingen ” uit landen waar WIJ OORLOG VOEREN !!!! IRAK, AFGHANISTAN, LIBIË, JEMEN, SYRIË.

  WIJ VERWOESTEN DEZE LANDEN MET ONS OORLOGSTUIG !!!!!
  WIJ BEROVEN DEZE LANDEN VAN LEVENS EN VAN GRONDSTOFFEN !!!
  WIJ BRENGEN GEEN VREDE WIJ VERNIETIGEN LANDEN !!!!!

  Zolang ons steeds dommere volk op deze criminele losers blijven stemmen zullen we van de ene crisis in de andere crisis belanden.

  Wij kunnen ons alleen bevrijden als wij die Amerikanen buiten schoppen, uit de EU en euro stappen en alle verdragen opzeggen met WHO, WEF, UN, IMF, BIS, WORLD BANK ETC ETC.

  Wij moeten het koningshuis buiten schoppen ( die via de Raad van Staten de uiteindelijke macht heeft !!!! ) en hen de toegang tot Nederland verbieden, hoezo heeft God hen benoemd ( kom met dat bewijs, wie heeft de koning ooit benoemd … het gewone volk….. ik dacht het niet … de koning is fake en door 400 Nederlandse elite daar geplaatst puur om de elite van Nederland blijvend te beschermen
  en te bevoordelen ).

  Als het volk echt een goed en vredig leven op wil bouwen dan zullen we eerst verkiezingstelsel moeten veranderen, alleen minderheidskabinetten ( zodat er een einde komt dat de Tweede Kamer gegijzeld wordt wat nu gaande is ), bindend referenda voor alle ingrijpende veranderingen, ambtenaren terugbrengen van 900.000 naar 300.000, grondwet aanpassen ( nog sterker de vrijheid van meningsuiting beschermen, verbod op NGO’s, verbod op lobbyen, constitutionele hof, rechters vervangen, volkstribunaal, grondwet uitvoeren volgens de LETTER van de wet en geen interpretatie van de wet ! Etc etc ).

  Anoniem zei

  Terecht dat het kabinet de burger niet serieus neem! Is het niet de burger die dit allemaal laat gebeuren. De burger accepteert dit toch. De VVD is nog steeds een van de grootste partijen. FvD, PVV en BVNL oh wat zijn dat enge ondemocratische partijen. D66,VVD, CDA PVDA,CU,en Groenlinks dat zijn 'betrouwbare partijen"met in hun kielzog Ja21,Volt.
  Ondemocratisch, is het niet dit kabinet met het kartel dat alle grondrechten en wetten aan hun laars lapt. En de eencellige burger slaapt maar lekker verder.

  Max_Q zei

  Omtzigt lult goed maar vreet beter: Omtzigt. de politicus die politiek schizofreen is. Lult rechts, Stemt WEF !!!!!

  Een reactie posten