Minister van der Wal geeft toe dat ze gelogen heeft: 'Staghouwer was inderdaad niet mee naar Brussel...'

Datum:
 • woensdag 28 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Interessant genoeg gaat ze niet in op het tweede deel van de beschuldiging van Van der Plas, namelijk dat natuurherstel helemaal niet het onderwerp van gesprek was, daar in Brussel


  Michael van der Galien 28-12-2022


  Vlak voor kerst ging Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging even helemaal los op minister Christianne van der Wal. Van der Plas was er namelijk achtergekomen dat Van der Wal heeft gelogen over het 'gesprek van 4 ministers in Brussel.' De minister geeft dat nu toe op Twitter.

  "Gesprek dit voorjaar in Brussel met 4 [Nederlandse] ministers en [een] Eurocommissaris ging niet over natuurherstel zoals Van der Wal de Kamer vertelde, maar over woningbouw, verkeer/infrastructuur en energietransitie. Ook was Staghouwer er niet bij, terwijl dit ons wel is verteld," aldus Van der Plas de dag voor kerst op Twitter:

  Minister van der Wal geeft toe dat ze gelogen heeft: 'Staghouwer was inderdaad niet mee naar Brussel...'

  Nou, de minister (van de VVD natuurlijk) heeft eindelijk gereageerd hierop. Ze geeft toe dat het niet klopte wat ze eerder zei.

  "Eerder heb ik aangegeven dat we met vier ministers naar Brussel waren," aldus Van der Wal. "Abusievelijk heb ik in dit verband Staghouwer genoemd, die regelmatig in Brussel was maar niet in dit gezelschap. Het ging om ministers Harbers, De Jonge, Jetten en ikzelf."

  Minister van der Wal geeft toe dat ze gelogen heeft: 'Staghouwer was inderdaad niet mee naar Brussel...'

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Interessant genoeg gaat ze niet in op het tweede deel van de beschuldiging van Van der Plas, namelijk dat natuurherstel helemaal niet het onderwerp van gesprek was, daar in Brussel. Want dat Staghouwer niet mee was, tja, dat kan Van der Wal ongetwijfeld verkopen als 'een onschuldige foutje.' Maar dat het onderwerp waar het zogenaamd over ging helemaal niet het gespreksonderwerp was, tja, dat is toch wel een beetje een andere situatie. Dan heeft mevrouwtje open en bloot lopen liegen.

  Kan ze daar ook nog op ingaan of negeert ze dat deel maar liever?

  Volg mij op Twitter.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  DDS


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Wie liegt er eigenlijk niet in dit Kabinet?
  Bedroevend hoe het gesteld is met het fatsoen van de Kabinetsleden, of zouden ze geen van allen weten wat fatsoen is?

  Anoniem zei

  Het 2e verhaal boven water halen lijkt mij een kwestie opvragen. De ministers zijn volksvertegenwoordigers met daarin de wet openbaarheid overheid. Gewoon het verslag opvragen omtrent de onderhandelingen.
  Een ding is zeker dit kabinet zit op een kruitvat van leugens.
  Vuurwerk verbod voor Nederland terwijl den haag knallend barst van de leugens

  Een reactie posten