Jan Dijkgraaf: "Wanneer worden die 29 verraders die onder onze ogen een staatsgreep uitvoeren opgesloten?"

Datum:
 • vrijdag 9 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • De controversiële opiniemaker Jan Dijkgraaf is he-le-maal klaar met het kabinet.


  8-12-2022


  In een nieuw 'Briefje van Jan' vraagt hij hardop af wanneer de Nederlandse politie "eens in actie komt om de 29 verraders die in ons land niet alleen een staatsgreep beraamden, maar 'm onder onze ogen gewoon uitvoeren achter slot en grendel te gooien?" En niet alleen zij.

  Vanmorgen berichtten wij dat het kabinet een ongewenste motie van de Tweede Kamer gewoon naast zich neerlegt omdat die motie de regering niet goed uitkomt, en dat de coalitiepartijen een debat daarover tegenhouden. Het gaat over het zogenaamde 'Digital ID' project van de EU. De Kamer voelt zich niet heimlich bij dat Europese identiteitsbewijs dat 'digitaal' wordt. Let wel, dit is niet slechts een ID-bewijs. Alles over je komt daar (op termijn) in te staan.

  Volg mij op Twitter.

  De Kamer vond dat niet fijn; die wil niet zo'n Ausweis. Niet van Brussel, tenminste. En dus werd er een motie over ingediend en aangenomen. Maar wat wekte de verbazing? Het kabinet heeft de Kamer laten weten dat het de motie niet gaat uitvoeren. D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft haar handtekening zelfs al bij het kruisje van het Europese plan gezet. Vervolgens werd een verzoek voor een interpellatiedebat van SP'er Renske Leijten afgeserveerd door... de coalitiepartijen.

  Jan Dijkgraaf is hier werkelijk woedend om. In een nieuw 'Briefje van Jan' gaat hij dan ook even helemaal los.

  Ten eerste noemt hij het Europese ID een "ausweis," natuurlijk terug doet denken aan de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens pakt hij Mirjam Bikker aan die hij "de Nein-zegger van dienst" noemt voor de ChristenUnie. Daarbij merkt hij op dat Bikker vrijwel zeker al door Sigrid Kaag - want die beslist dit soort dingen - naar voren geschoven is als de toekomstige opvolger van Gert-Jan Segers als partijleider.

  Maar zijn echte punt wordt pas op het laatste gemaakt. Daarbij refereert hij aan het verhaal over een hoegenaamde op handen zijnde (en dus nu al mislukte) staatsgreep van een stel krankzinnigen in Duitsland.

  "In Duitsland zijn gisteren bij een grote operatie van ruim 3000 agenten 25 malloten opgepakt die een staatsgreep zouden hebben beraamd," aldus Dijkgraaf.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  "Je vraagt je langzamerhand af wanneer de Nederlandse politie eens in actie komt om de 29 verraders die in ons land niet alleen een staatsgreep beraamden, maar ‘m onder onze ogen gewoon uitvoeren achter slot en grendel te gooien?" vraagt hij daarna. "En die 77 collaborateurs erbij."

  Daarmee doelt hij natuurlijk op de 77 Tweede Kamerleden van de coalitie. Die hebben zich met huid en haar uitgeleverd aan het kabinet. Ze durven niets meer te doen waarvoor ze niet uitdrukkelijk toestemming voor hebben gekregen van hun kabinetsbazen - en dan specifiek van Mark Rutte en Sigrid Kaag.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!


  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten