Filmpje! Agema, Van der Plas en Van Haga lopen boos weg uit mondkapjesdebat: 'Wat doen we hier?'

Datum:
 • donderdag 22 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Bij een commissiedebat over de mondkapjesdeal met Sywert en Hugo de Jonge zijn leden van de oppositiepartijen voortijdig boos weggelopen.


  Michael van der Galien  22-12-2022


  Ze vonden het namelijk (terecht) totaal belachelijk dat het partijkartel het prima vond dat De Jonge er zelf niet bij was. "Dit is één grote poppenkast!"

  Tijdens het debat diende Caroline van der Plas (BBB) een motie in om Hugo de Jonge op te roepen bij het debat te zijn. Niet zo gek, natuurlijk, want we weten uit documenten dat hij loog; dat hij betrokken was bij de mondkapjesdeal, en dat dit bewust verzwegen is voor het parlement.

  Maar in zo'n commissiedebat moet daarover gestemd worden. Zes van de twaalf aanwezige partijen stemden voor, maar Van Haga's stem telde niet mee omdat hij een afsplitser is. Er bleven dus vijf over. Vervolgens stemden zes partijen (de gebruikelijke leden van het partijkartel, natuurlijk: de coalitie plus GroenLinks en PvdA) 'nee.' De Jonge hoefde er dus niet bij te zijn.

  Caroline van der Plas reageerde daar furieus op, en dat gold ook voor Pepijn van Houwelingen (FVD), Wybren van Haga (BVNL) ´én voor PVV'er Fleur Agema.

  "Voorzitter ik verlaat het debat. Ik vind dit zo'n ongelooflijke poppenkast wat hier gebeurt... Ik hoef op dit moment niet meer bij dit debat te zitten," aldus Van der Plas. Die stapte dan ook op, pakte haar boeltje bij elkaar, en verliet de vergadering. Toen de commissievoorzitter daarop het woord wilde geven aan Van Houwelingen zag hij dat die ook aanstalte maakte de zaal te verlaten.

  Daarop was de beurt aan Van Haga. Maar die zei: "Ik ga nu ook weg, want we krijgen toch geen antwoord." Daarop pakte ook hij zijn boeltje, en liep hij weg.

  Ook Farid Azarkan van DENK was fel. Op een eerder moment had hij al gezegd dat het hele debat "één groot toneelspel" was, wat natuurlijk klopte. Even later liep hij weg uit het debat.

  Vervolgens begon Judith Thielen van de VVD een quasi-moralistisch verhaaltje over dat ze zich "geschoffeerd" voelde door deze opstapactie. Agema reageerde daar publiekelijk op. En dat deed ze in stijl.

  "Het is een keer klaar met je eeuwige, stomme machtsspelletjes Judith," aldus Agema op Twitter. "Er is 100 mln door toedoen van allerhande door VWS aangestuurde malversaties weg en jij houdt dat in stand!"

  Thielen reageerde daarop door te stellen dat ze Agema zulke dingen niet op Twitter zou mogen zeggen. "Rare verwijten," schrijft ze, en ze beschuldigt Agema er ook van dat die het debat gewoon uit de weg ging.

  Maar Agema fileerde Thielen direct. Want, zei ze, Thielen loog. "We waren al 8,5 uur in debat toen minister voor Langdurige Zorg en Sport [Conny Helder] besloot de waarheid geweld aan te doen. Jij vindt dat ok, maar het is niet ok."

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Helemaal terecht, natuurlijk. Er wordt overduidelijk een spel gespeeld. De héle tijd. Je wordt er kotsmisselijk van. Alles in Den Haag is toneel. Alles dat écht is wordt tegengehouden door het partijkartel.

  Het vervelende is dat je daarom dus ook weet dat het allemaal geen zin heeft. Ja, we strijden de goede strijd omdat de goede strijd strijden altijd goed is... maar niet omdat we ook maar een beetje hoop hebben dat we iets kunnen veranderen.

  Nee. Daarvoor is Nederland, helaas, veel te corrupt.

  Volg mij op Twitter.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS  0 reacties :

  Een reactie posten