COP 27 klimaatschade is gewoon een fantasieplan om het Westen belasting te laten betalen voor slecht weer en om de VN te laten groeien

Datum:
 • vrijdag 2 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  CO2 is een netto voordeel voor het leven op aarde, en het Westen ook.  2-12-2022  COP 27 klimaatschade is gewoon een fantasieplan om het Westen belasting te laten betalen voor slecht weer en om de VN te laten groeien  Auteur: Joanne Nova.

  Vertaling: Martien de Wit.

  Ondanks het feit dat de COP27 niets anders heeft opgeleverd dan een vakantiereisje voor 45.000 mensen, is men erin geslaagd de gebruikelijke ‘PR-overwinning’ te behalen in het grote mediatheater. Ze hebben een document dat ze een historische doorbraak noemen, maar dat eigenlijk niets anders is dan een verlanglijstje voor toekomstige natte dromen van de VN. Het is slechts een ‘routekaart voor toekomstige besluitvorming’, wat betekent dat ze nog geen beslissingen hebben genomen. Ze kunnen niet zeggen wie gaat betalen, of wie het geld krijgt, of hoe groot de zak met geld zal zijn, of waar het precies voor is bedoeld.  Maar ze kunnen wel zeggen dat ze opnieuw bijeen zullen komen om het uit te vogelen.

  Ze hebben gewoon een nieuwe categorie van globalistische diefstal aangekondigd…


  Dit bericht Reuters:

  “…de tekst van de overeenkomst laat een aantal cruciale details open die volgend jaar en daarna moeten worden uitgewerkt, zoals wie aan het fonds zal bijdragen en wie ervan zal profiteren.”

  Maar er is nog geen akkoord over wat moet worden beschouwd als ‘verlies en schade’ ten gevolge van de klimaatverandering – waaronder beschadigde infrastructuur en eigendommen, maar ook moeilijker te waarderen natuurlijke ecosystemen of culturele goederen.

  In een rapport van 55 kwetsbare landen worden de totale klimaatgerelateerde verliezen van de afgelopen twee decennia geraamd op 525 miljard dollar, ofwel 20% van hun gezamenlijke BBP. Volgens sommige onderzoeken zouden die verliezen tegen 2030 kunnen oplopen tot 580 miljard dollar per jaar.

  ‘Verlies en schade’ is een plan om het westen te belasten voor slecht weer in Somalië of vorst in Uruguay.


  Als het ooit iets oplevert, zullen de westerse landen het geld gewoon uit de potjes voor ‘buitenlandse hulp’ halen en het via de VN laten lopen, zodat het nog minder effectief is voor de armen in de wereld. Het zal corruptocraten in de enclaves van de derde wereld vetmesten en brood en honing opleveren voor VN-leeghoofden en verslaafden aan snoepreisjes. Er zal geen stimulans zijn voor de schurkenstaten om zeeweringen te bouwen, erosie tegen te gaan of de gevaren te beperken door branden tegen te gaan – want hoe erger de ramp is, hoe meer geld ze kunnen vragen voor ‘verliezen’. De regeringen van de derde wereld zullen dus nog minder verantwoordelijk zijn voor hun eigen incompetentie, terwijl ze de schuld afschuiven op het Westen, maar ze zullen afhankelijker worden van de VN als suikeroom.

  Bedank het Westen voor het uitstoten van CO2. Beschouw het als een geschenk…


  Het Westen hoeft de wereld niet te betalen voor denkbeeldige ‘klimaatschade’. CO2 is een netto voordeel van miljarden waard. Het heeft de gewasopbrengsten, en de plantengroei verhoogd en geholpen de wereld te voeden; het heeft de bossen steviger gemaakt, de mangroves vergroot, en de woestijnvorming verminderd (Goklany, 2015). Er is 18 miljoen vierkante kilometer meer groen in de wereld. (Zaichun, 2016). Als de temperatuur werkelijk twee graden stijgt en CO2 de 700ppm haaltgroeit maïs naar schatting 25% sneller en sojabonen met 31%. (Qiao et al 2019)

  Laten we olie stoken en de wereld voeden.

  Bijna negen van de tien eilanden van de 700 in de Stille en Indische Oceaan groeien meer dan ze krimpen (Duvat, 2018), en de 11% die krimpen zijn zo klein dat ze geen menselijke bewoners hebben. Nul. Zero. Dus laten we niemand betalen voor de zeespiegelstijging, maar wel een rekening sturen naar de eilanden met extra onroerend goed?

  Wat heeft het Westen ooit voor jullie gedaan?


  De derde wereld lijkt gelukkig met auto’s, vrachtwagens, elektriciteit, antibiotica, gas en vliegtuigen. Ze houden van hun kunstmest, poly-katoen, beton, verharde wegen en smartphones. Het spel van retrospectieve schade en beloningen kan door beide partijen worden gespeeld.

  Zoals Jacob Rees-Mogg zegt:

  “Het is niet nodig om herstelbetalingen te doen. Ons leiderschap van de industriële revolutie bracht de wereld welvaart en leidde tot een hogere levensverwachting en betere levensomstandigheden.”

  Terwijl de CO2 toenam, groeide de bevolking van Afrika van 155 miljoen honderd jaar geleden tot 1.500 miljoen nu. Een miljard meer Afrikaanse levens…

  CO2 is een netto voordeel voor het leven op aarde, en het Westen ook.

  ***

  Referenties

  Duvat, V. K. E. (2018). A global assessment of atoll island planform changes over the past decadesWiley Interdisciplinary Reviews: Climate Change, e557. doi:10.1002/wcc.557

  Goklany, Indur (2015) Carbon Dioxide, The Good News, GWPF

  Qiao, Y et al (2019) Elevated COand temperature increase grain oil concentration but their impacts on grain yield differ between soybean and maize grown in a temperate region, Science of The Total Environment,Volume 66620 May 2019, Pages 405-413

  Zaichun Zhu, et al (2016) Greening of the Earth and its driversNature Climate Change, Letter, doi:10.1038/nclimate3004

  https://ourworldindata.org/grapher/world-population-by-region-with-projections?time=1000..2019

  https://ourworldindata.org/grapher/cumulative-co-emissions

  *Als de top 39 landen op de Human Development Index betalen, worden de kosten verdeeld over 1,1 miljard mensen.  Waarom stoppen bij 39 landen? De 40e natie was Saoedi-Arabië, en ik denk dat zij geen cent betalen.

  ***

  Bron hier.

  ***


  0 reacties :

  Een reactie posten