blckbx today #116:

Datum:
 • donderdag 22 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • 'Twitter zusteronderneming FBI' | Stikstof EU-beleid? | Water aan de lippen bij boeren


  21-12-2022  Zie HIER de uitzending  Nadat afgelopen week deel 6 en 7 werden uitgebracht, werd deel 8 gepubliceerd van de Twitter files. Volgens minister Christianne van der Wal zijn de strikte maatregelen te danken aan de EU en Agenda 2030 maar, niets blijkt minder waar valt op te maken uit de notulen van de Europese Commissie. De overheid wil het waterpeil bij boeren op veengrond verhogen tot 20 centimeter onder het maaiveld. Door deze maatregelen komt het water bij boeren letterlijk en figuurlijk aan de lippen te staan. Dat en meer in blckbx today.


  Woensdag 21 december 2022


  In de uitzending van vanavond onder andere:

  • Nadat afgelopen week deel 6 en 7 werden uitgebracht, werd gisterenavond deel 8 gepubliceerd van de Twitter files. De files geven inzicht over de invloed van het Amerikaanse Pentagon op twitter voor de overname van miljardair Elon Musk. Juriste en publiciste Sietske Bergsma staat vanavond bij ons aan de desk en praat ons bij.
  • Uit notulen van de Europese Commissie zijn hele andere conclusies te trekken ten aanzien van het stikstofdossier, dan Nederlandse politici en media verkondigen, aldus chemicus Jaap Hanekamp. Volgens minister Christianne van der Wal zijn de strikte maatregelen te danken aan de EU en Agenda 2030 maar, niets blijkt minder waar valt op te maken uit de stukken.
  • De overheid wil het waterpeil bij boeren op veengrond verhogen tot 20 centimeter onder het maaiveld. De grond wordt hierdoor agrarisch onbruikbaar, maar het zou jaarlijks 1 megaton CO2-uitstoot besparen. Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker dook in het dossier waarbij de boeren het water lekker en figuurlijk aan de lippen komt te staan.

  Desk: wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, juriste Sietske Bergsma en chemicus prof. dr. Jaap Hanekamp
  Presentatie: Sanae Orchi  Voor kijkers uit Frankrijk: bekijk de uitzending via onderstaande video


  De Franse overheid heeft videoplatform Rumble verzocht om alle Russische nieuwsbronnen uit te sluiten van haar platform. Als reactie hierop heeft het videoplatform besloten om hun diensten voorlopig niet beschikbaar te stellen in Frankrijk. Dit heeft helaas tot gevolg dat alle blckbx-uitzendingen die via Rumble worden verzorgd niet te zien zullen zien voor kijkers uit Frankrijk.


  Als alternatief kunnen de blckbx today-uitzendingen bekeken worden via het YouTube-kanaal van blckbx.

  blckbx today

  0 reacties :

  Een reactie posten