Bijna een miljard euro (!) aan militaire steun richting Oekraïne, einde nog lang niet in zicht

Datum:
 • zaterdag 17 december 2022
 • in
 • Categorie:
 • De Militaire steun die vanuit Nederland richting Oekraïne gaat tikt aardig door. De teller staat inmiddels op bijna een miljard euro (!)  Nieuwsredactie DDS 17-12-2022                                                                                                     


  Defensieminister Kajsa Ollongren (D66) meldt aan de Tweede Kamer dat de totale waarde aan militaire steun vanuit Nederland opgelopen is tot zo’n 987 miljoen euro. Het gaat hierbij om 597 miljoen euro aan materiaal, een steunpakket van 120 miljoen euro en een bijdrage van 100 miljoen die verdwijnt in het fonds International Fund for Ukraine. Nederland stopt ook nog eens 25 miljoen euro in het NAVO-fonds voor militaire steun aan Oekraïne.

  Volgens minister Ollongren is het belangrijk om Oekraïne te helpen en te zorgen dat wat er ook gebeurd de oorlog tegen Rusland niet verloren zal worden. Het einde van de oorlog is dan ook nog lang niet in zicht en het is de vraag hoeveel geld er vanuit Nederland nog in de oorlog gepompt gaat worden. Volgens Ollongren kan Oekraïne alleen de winter doorkomen door de steun en hulp vanuit het westen en dus ook vanuit Nederland. “Oekraïne kan het volhouden door hulp." Aldus de minister.

  Alle materiaal en steun die er vanuit Nederland die kant op gaat heeft invloed op onze eigen defensie. Omdat onze minister van Defensie al onze spullen over de grens heen stuurt hebben wij in Nederland niet of nauwelijks de mogelijkheid om onze eigen landsgrenzen nog te beschermen, mocht dat nodig zijn. Maar volgens de minister is het nog steeds “acceptabel”. Kajsa Ollongren hoopt nu vooral dat er meer geproduceerd gaat worden om zo de “productielijnen weer op niveau te krijgen”.

  Het is bijzonder te noemen dat wij als klein, Europees land onze volledige hebben en houden over de schutting flikkeren om op die manier (indirect) oorlog te voeren tegen het Rusland van Poetin. Leg dat maar eens uit aan de mensen die in de rij staan bij de voedselbank of die van ellende de verwarming niet meer aan durven zetten.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten